25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Göçmenleri buluşturan piknik

Makedonya Göçmenler Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova şubesinin düzenlediği geleneksel “Bahar Pikniği” İzmir’de yaşayan göçmenleri bir araya getirdi.

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Yaka köyünü mesire alanında gerçekleşen geleneksel pikniğin bu yıl 3.’sünü düzenlediklerini belirten Dernek Başkanı Ercan Kahya; “Bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz pikniğimizi geleneksel hale getirdik. 13 yıldır da her yıl geleneksel olarak yemek organizasyonumuz var. Bu tür etkinlikleri sıklaştırıp birlik ve beraberliğimizi korumaya çalışıyoruz” dedi.

İzmir’de yaşayan başta Makedonya’dan göç etmiş vatandaşların katıldığı organizasyonda yöresel şarkılar çalınıp, oyunlar oynandı. Şenlik havasında geçen pikniğe Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

Dernek olarak bu tür organizasyonların yanı sıra öğrencilere burs verdiklerini ve okulların tadilatını yaptırdıklarını belirten Ercan Kahya; “Dernek olarak öğrencilere burs veriyoruz, ihtiyacı olan ailelere kömür ve erzak dağıtıyoruz. Elimizden geldiği kadar, bütçemizin elverdiği kadar bu tür sosyal hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu tür organizasyonları da düzenleyip kültürümüzü geleceğe aktarmalıyız” şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 17:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?