17
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Görme engelliler için okuma salonu

Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda, görme engelliler için okuma ve çalışma odası oluşturuldu.

Okuma salonunun açılışına Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Celil Urhan, şair Hüseyin Yurttaş ve görme engelli öğrenciler katıldı. Başkan Sırrı Aydoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Eğitim kenti olan Bornova’da Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun bulunması, öğrencilerin okul dışında rahat ders çalışabilecek mekanlara gereksinim duymaları ve bu yönde gelen istemler doğrultusunda çalışma başlattık. Gönüllü öğretmenlerin de yardımıyla görme engelli öğrencilerin eğitimine destek veriyoruz. Ayrıca gazete, kitap, dergi, gibi yayınları okumak isteyen görme engelli vatandaşlara katkı sağlamayı ve Bornova’da eğitimden spor tesislerine kadar kalıcı eserler bırakmayı planlıyor, uzun yıllar ihmal edilmiş yaraya parmak basıyoruz" dedi.

Başkan Aydoğan, ’’Görme engelli öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız sadece kabartma tekniğiyle basılmış kitapları, kasete okunmuş ders ve hikaye kitapları ile bazı romanlardan yararlanabiliyorlar. Ancak bu tür kitapların sayısı çok az olduğu için öğrencilerimiz yeterince kitap okuyamıyor. Kütüphanemizdeki gönüllü öğretmenler Meral Dik, Süheyla Sungur, Akgün Vancı, Hülya Ayhan, görme engelli öğrenci ve vatandaşlarımızın istediği günlük gazeteleri kitapları, dergileri ve çeşitli yayınları okuyarak onların gözleri oluyorlar, bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Belhomme House Köşkü 1880 yıllında İngiliz Mimar Clark tarafından yapıldı. Bornova’nın en güzel yapılarından olan konut, bir dönem konut ve çeşitli amaçlarla kullanıldıktan sonra uzun yıllarca atıl durumda kaldı. Çökme tehlikesi geçiren tarihi yapı, 1997 yılında dönemin Belediye Başkanı Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın girişimiyle Bornovalılar’ın yakından tanıdığı Seniha Kavala tarafından Atatürk Kitaplığı olma koşulu ile aslına uygun bir şekilde restore edildi ve 1998 yılında Atatürk Kitaplığı olarak düzenlendi. Ancak geçmiş 5 yıllılık dönemde işlevini büyük ölçüde yitiren kitaplık, 05 Kasım 04 günü yeniden düzenlenmiş haliyle okurların hizmetine sunuldu.

izmir
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?