22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Hatanın sonucu ölüm oldu

Ödüllü başkomiser Erdal Akbolat, meslek hayatının en büyük hatasını yaptı ve bunu canıyla ödedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan başkomiser Erdal Akbolat, ödüllü bir polisti. Meslek hayatı boyunca bir kez hata yaptı, onu da canıyla ödedi.

Aliağa'daki Tüpraş'tan alınan uçak yakıtının, uçaklara verilmeden bir benzincide satıldığı ihbarını alan başkomiser Erdal Akbolat yönetimindeki ekipler, önceki gece Tüpraş'tan uçak yakıtı alan tankeri takip etmeye başladı. Kemalpaşa girişinde Ayça Akaryakıt İstasyonu'na giren tanker, uçak yakıtını buraya boşaltırken operasyon düzenleyen ekipler sürücü Muzaffer Fenikli'yi gözaltına aldılar.

Gözaltına alınan şoförle birlikte tankeri İzmir'e götürmesi gereken Erdal Akbolat, aracın ön tarafına oturdu ve direksiyona da gözaltındaki sanık Muzaffer Fenikli'yi geçirdi. İşte bu olay, başkomiserin meslek hayatında yaptığı ilk büyük hataydı.

Önde ve arkada ekip otosu bulunan kamyon İzmir'e doğru yola çıktı. Ancak Bornova Belkahve rampasına geldiklerinde sürücü hızını 120 kilometreye kadar arttırdı. Kendisini takip eden ekip aracında bulunan polislerin gözü önünde kamyonu önce refüjlere doğru süren Muzeffar Fenikli, daha sonra araçla karşı şeride geçip yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki şarampole uçtu.

Korkunç kazada, başkomiser Erdal Erdal Akbolat olay yerinde hayatını kaybetti, kamyon sürücüsü Muzaffer Fenikli ise ağır yaralandı.
Emniyet uzmanları, herhangi bir polis memuru yerine şüpheli konumundaki sürücüye kullandırılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Eğer kamyon kullanabilecek polis memuru yoksa, araç en uygun yere çekilir ve başında bir polis memuru bırakılır. Başkomiser Erdal Akbolat, böyle yapmamış ve hayatının en büyük hatasını canıyla ödeyip şehit olmuştur" dediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 09:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?