19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İhracatçıdan çevreci destek

Orman yangınlarına müdahale etmede ve yangınların en az zararla atlatılmasında lojistik altyapının çok önemli olduğu gerçeğinden hareket eden Ege İhracatçı Birlikleri, Manisa-İzmir il sınırında Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Manisa İşletme Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle bir yangın havuzu inşası için gerekli 15 bin YTL'lik bağışta bulunma kararı aldı. 

Ege İhracatçı Birlikleri olarak bugüne kadar orman varlığımızı arttırmak için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gösterdiği alanlarda fidan dikerek, Ege Orman Vakfı'na bağışta bulunarak çaba gösterdiklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, "Orman varlığımızı arttırmanın ve korumanın tek yolu yeni ağaç dikmek değil. Mevcut ormanlarımızı koruyacak ya da özellikle yaz aylarında çıkan orman yangınlarında en az zararla çözüm geliştirecek altyapıyı oluşturmakta çok önemli. Özellikle son zamanlarda çıkan ve uzun süre kontrol altına alınamayan orman yangınları bizi yangın havuzu yapımına sevketti. Ormanlarımızın kül olmasına seyirci kalamazdık. Ormanlarımız için ağaç dikmek kadar mevcut ağaçlarımızı yangın ve tehlikelerden korumakta çok önemli. Yangınlara müdahalede zaman çok önemli, yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmek için yangın havuzları en önemli silahların başında geliyor. Orman teşkilatımızın beyanlarına göre 300 civarında yangın havuzu gerekiyor. Biz bunlardan bir tanesinin yapılmasını üstlendik" diye konuştu. 

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yaptırılacak olan Yangın Havuzu'nun Manisa ili merkez hudutlarında Karakoca Köyü'nde inşa edileceğini anlatan Türkmenoğlu şöyle devam etti: "Bu bölgede son yılların en büyük yangınları çıktı ve İzmir ili Bornova ilçe hudutlarında da geniş alanların yanmasına sebep oldu. Manisa ili Merkez ilçe Karakoca köyünde kozluk çeşmesi mevkiinde 12x12x3 metre ebatlarında havuz yapımı planlıyoruz. 432 ton su kapasiteli olacak yangın havuzu olmasını hiçbir zaman arzu etmediğimiz muhtemel orman yangınlarına yangın helikopterlerin bu havuzdan su alarak anında müdahale etmesine imkan verecek. Yangınlar büyümeden söndürülecek" 

Ege İhracatçı Birlikleri olarak 15 bin YTL'yi 2008 yılı içerisinde ödemeye hazır olduklarını belirten EİB Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı Manisa İşletme Müdürlüğü'nün havuz yapımı için gerekli ihaleyi hızlı bir şekilde yapması halinde havuzun 2008 yılında tamamlanıp hizmete girebileceğini sözlerine ekledi. 

Türkmenoğlu, "Her yaz en değerli varlıklarımızdan biri olan ormanlarımızın yanmasına seyirci kalamazdık. İhtiyaç olursa bundan sonra da yangın havuzları yaptırırız. Diğer bütün kuruluşları da yangın havuzları yaptırmaya çağırıyoruz. Böyle havuzlar yaptırıp yangınların en az hasarla atlatılmasını sağlamak, en az ağaç dikmek, orman kurmak kadar önemli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 11:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?