19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İlk müdahale yapılmadı mı?

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde arakadaşları ile sokakta oyun oynarken, plakası tespit edilmeyen bir otomobilini çarpması sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılırken yaşamını yitiren 7 yaşındaki Bekir Berke Dülgar'ın ailesi, ilk müdahaleyi yapmadığı iddia edilen özel tıp merkezi görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaza, geçen 25 Ağustos'ta Çamdibi Semti 5150 Sokak Numara 8 önünde meydana geldi. Kasap olan babası 38 yaşındaki Recep Dülgar'ın iş çıkışı eve dönmesini beklemek için sokağa çıkan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'na bu yıl kaydı yaptırılan Bekir Berke Dülgar, arkadaşları ile oyuna daldı. Arkadaşlarından saklanmak için sokakta, kaldırımın kenarındaki karton kutunun içine giren minik Bekir'e, bu sırada sokaktan hızla geçen sürücüsü ve kimliği henüz belirlenemeyen bir otomobil çarptı. Otomobil hiç yavaşlamadan uzaklaşırken, gürültü üzerine sokağa fırlayan yakınları küçük çocuğun kanlar içinde yerde yattığını görünce hemen evlerinin yakınındaki özel tıp merkezine götürdü. Ancak iddiaya göre, yapılan muayenin ardından çocuğun tam teşekküllü bir hastaneye götürülmesi gerektiği belirtildi. Dülgar'ın yakınları ambulans çağırdı, ancak gelmesini beklemeden küçük çocuğu kendi imkanlarıyla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yolda hayati fonksiyonlarını kaybeden küçük çocuk, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.


SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Oğlunu trafik terörüne kurban veren baba Recep Dülgar, avukatı aracılığıyla, ilk müdahaleyi yapmayıp, ambulans da vermediklerini öne sürdüğü özel tıp merkezi görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı verdiği dilekçede, tıp merkezinde yaşanan olayla ilgili sorumluluğu bulunanlar hakkında, `Tedbirsizlik, dikkatsizlik, görevi ihmal, zor durumda bulunana yardım etmeme nedeniyle ölüme sebebiyet verme' suçlarından dava açılmasını istedi. Dilekçede şöyle denildi:

"Tıp merkezi görevlileri müdahale yapmayıp, şoför olmadığını gerekçe göstererek ambulans da vermemiştir. 20 dakikadan fazla süre müvekilimin çocuğu kanlar içerisinde bu şekilde bekletilmiştir. İlk müdahale yapılmış olsaydı belki Berke şimdi yaşıyor olacaktı. Tıp merkezi yetkililerinin, küçük Berke'nin kurtarılamamasında ağır kusurları vardır. Bunları doğrulayan tanıklarımız da mevcuttur. Tıp Merkezi yetkilileri, açıklamalarında damar yolunu açtıklarını iddia ediyor. Burada Berke'ye bir pamuk bile sürülmemiştir. Bu nedenle belirtiğimiz suçlardan dava açılmasını talep ediyoruz."

Ailenin avukatı, tıp merekzine maddi ve manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.

`DURUMU ÇOK AĞIRDI'

Tıp merkezinin sorumlu müdürü Dr. Salih Can ise, Bekir Berke Dülger'in ailesi tarafından getirildiğinde durumunun çok ağır olduğunu belirterek, "Acil sorumlusu doktorumuz ilk kontrolünü yaptıktan sonra yaralı çocuğun tam teşekküllü bir hastaneye götürülmesini istemiş. Bizim ambulansımız nakil ambulansı. O saatte de şoförü bulunmadığı için aileye verilememiş. Aile de 112 Acil Yardım ekibinin tam taşekküllü ambulansını beklemeden çocuklarını kendileri hastaneye götürmüş" dedi.

ÇARPAN ARAÇ GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayın meydana geldiği sokağa yakın bir yerde bulunan market kamerasının çarpan aracı görüntülediği ortaya çıktı. Beyaz renkli Renault marka ve plakası 06 ile başlayan, harf ile son rakam grubu görünmeyen otomobilin sahibinin ve sürücüsünün belirlenmesi için, görüntüler Ankara Krimal Dairesi'ne gönderildi. Olayı İlçe Asayiş ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin birlikte soruşturdukları belirtildi.

vatan
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:04:33
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 16:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?