22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir, su tasarrufunda örnek

İzmirliler'in bir haftalık su tasarrufu, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Bornova'nın kullandığı bir haftalık su miktarının 1.6 katına ulaştı.

Su tasarrufu konusunda Türkiye'ye örnek olan İzmir, her geçen gün yeni başarı öyküleri yazıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı su tasarrufu kampanyasında ulaşılan başarının boyutları, vatandaşların tasarruf bilinci ile giderek büyüyor. İzmirlilerin bu konuda gösterdiği hassasiyet, haftalık tüketim rakamlarında bile dikkat çekiyor. İZSU Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu değerlendirmeye göre, 13-19 Ağustos 2007 tarihleri arasında İzmir genelinde yaklaşık 4 milyon metreküp su tüketildi. Oysa geçen yıl aynı dönemde tüketilen su miktarı 4,6 milyon metreküp civarındaydı. İZSU Genel Müdürlüğü, aradaki bu büyük farkın, Bornova ilçesinin kullandığı haftalık su miktarının 1,6 katına karşılık geldiğini açıkladı. Bu bilginin başka bir ifadesi ise, kent genelinde yapılan bir haftalık tasarruf sayesinde, yaklaşık 500 binlik yerleşik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Bornova'ya 11 gün yetecek kadar suyun kaynağında tutulmuş olmasıydı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir'de vatandaşların yapılan tasarruf çağrısına olumlu karşılık vererek tüm ülkeye örnek olmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Bu bilincin artarak devamını dileyen Başkan Kocaoğlu, "Sokakta gördüğüm her İzmirli, konunun ciddiyetinin farkında. Herkes kendi çapında önlemler almaya çalışıyor. Biz de yerel yönetim olarak kentin geleceğini garanti altına alacak baraj yatırımlarını hayata geçirme çabasındayız. İzmir için hayati önem taşıyan yeni baraj yatırımlarımızı bir an önce başlatmak istiyoruz. Kararlıyız, İzmirliyi susuz bırakmayacağız" dedi. Hızlı nüfus artışı, küresel ısınma, bilinçsiz su tüketim alışkanlıkları, nüfus artışı gibi nedenlerle su kaynaklarının dünyada tehdit altında olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, su kaynaklarının etkin kullanımı konusunda İzmir'in sadece Türkiye'ye değil dünyaya da örnek gösterilebileceğini söyledi. Pek çok kentte yerel yönetimlerin iradesiyle su kesintileri yapılarak bu şekilde tasarrufa gidildiğini, İzmir'de ise tamamen vatandaşın kendi iradesiyle ciddi anlamda tasarruf sağlandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: "Su kaynaklarının etkin kullanılması için, başta çocuklarımız olmak üzere her kesimin bilgilendirerek önlem almaya teşvik ettik. Kampanyamız sayesinde, alınacak basit önlemlerle suyun nasıl doğru ve etkin kullanılacağını toplumun her kesimine anlattık. İzmirliler de örnek bir bilinçle bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya başladı. Sonuç ortada. Bu kentin belediye başkanı olarak, hemşehrilerimle gurur duyuyorum" .
iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 11:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?