19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir Bornova'da yangın paniği...

İzmir'in Bornova İlçesi'nde sabaha karşı çıkan yangın korku dolu dakikalar yarattı. 12 katlı apartmanın 9. katında başlayan yangında, polisin megafonla apartman sakinlerini uyarması muhtemel bir faciayı önledi. Yangında can kaybı olmazken, yanan evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiyenin merdivenli aracına çıkmaya çalışan alkollü bir vatandaş ise, polis tarafından durduruldu. Yangının çıktığı apartmanın yanındaki apartmanda oturan ünlü sanatçı Erkin Koray, mahalle sakinleri ile birlikte dışarıya çıkarak söndürme çalışmalarını izledi.
Edinilen bilgiye göre, bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Özkanlar semti 613 Sokak'ta bulunan Başarı Blokları'ndaki 12 katlı Başarı-4 Apartmanı'nın 9. katında yangın çıktı. Yurt dışına sebze ve meyve ihracatı yaptığı öğrenilen Osman Savran'a ait daireden bir anda alevler yükselmeye başladı. Dumanlar daireyi kaplarken, Osman Savran ve eşi Dilek Savran uyanarak dumanların geldiği kalorifer dairesine giderek kapıyı açtılar. Kalorifer mazotunun yanması sonucu alevler bir anda odaya yayıldı. Savran çifti, daha sonra 8 yaşındaki oğulları Atilla Meriç Savran ve 15 yaşındaki yeğenleri Ufuk Hepdemirciler'i uyandırdı ve komşularının zillerine basarak apartmandan çıkmalarını sağladı.
Olay yerine gelen polis ekipleri megafonla apartmanda kalan ve dışarıya çıkamayan apartman sakinlerini uyararak tahliye etti. İtfaiye ekipleri 7 araçla yangına müdahale ederken, yangın merdiveni ile 9. kata ulaşarak, alevleri, diğer dairelere sıçramadan söndürdü. Öte yandan çağırılan bir itfaiye aracının merdiveninin kurulması çalışmaları bir süre engelledi; ancak merdiven kurulur kurulmaz 9. kattaki yangına müdahale edildi. Osman Savran ve eşi Dilek Savran, olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. Birbirlerine sarılan çift söndürme çalışmalarını endişe içinde izledi. Polis ekipleri itfaiye araçlarına yer açmak için megafonla araç sahiplerini ikaz ederken, yan apartmanda oturan ünlü rock müzik sanatçısı Erkin Koray da evinden sokağa çıkarak itfaiyenin söndürme çalışmalarını komşuları ile birlikte telaş içinde izledi. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında can kaybı olmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
iha-izmir
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 10:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERHAN KOÇAŞ IP: 88.242.89.xxx Tarih : 16.07.2008 19:43:33

Sabah erken saatde menemen dolmuşu ile işime giderken yangını gördüm inanınki olaya çok üzüldüm 155 haber vermeyi çok istedim fakat bir gün önce saat:16.20 de bir olayı 155 e haber verdigimde bana burası foça 155 kapat telefonu meşgul etme diye karşılık alınca bende kendileri ne olayı anlatmama kalmadan kapattılar.Daha sonrada BORNOVA POLİS KARAKOLUNU CEPDEN aradım ve 10 dakikada geldiler. Ben güvenlik görevlisi olarak bu ülkede insanlara ne kadar deger verildigin ve verilecegini şaşırdım .İmkanlarım olsaydı inanın ki bu ülkryi terk etmek isterdim. saygılarımla . ERHAN KOÇAŞ