30
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmirgaz'dan yatırım müjdesi

İzmirgaz Genel Müdür Vekili Burçin Yandımata, 2007 yatırım planını tamamladıklarını belirterek, 2008 yılı içerisinde yapacakları yeni yatırımların müjdesini verdi. 

Yandımata; Bornova, Karşıyaka ve Buca'nın belirli bölgeleri için doğalgaz altyapı 
çalışmalarının kazı izin ve ruhsatlarının alındığını açıkladı. 

Doğalgaza büyük talep var Doğalgazın ekonomik getirisinin, konforunun ve çevresel etkilerinin geçtiğimiz sene içerisinde daha iyi anlaşıldığına dikkat çekenYandımata, "Her bölgeden bireysel ve toplu başvurular var. Ancak yatırım kararını tek başımıza almamız mümkün değil. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle birlikte hareket ediyoruz" dedi. 

Bornova, Buca ve Karşıyaka'da çalışmalar başlayacak İzmir gibi büyük bir şehirde altyapı çalışması yapmanın zorluklarını deneyimli elamanlar, ekip ruhu ve disiplini ile ştıklarını kaydeden Yandımata, altyapı çalışmalarının en zor bölümlerini bitirdiklerini bundan sonraki çalışmaların ise daha kolay olacağını söyledi. 2008 yılı içerisinde 3 bölgede çalışma yapacaklarını açıklayan Yandımata şu bilgileri aktardı: "AYKOME (Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü) ile yürüttüğümüz çalışma sonucunda Karşıyaka'da; Nergiz, Bahçelievler, Dedebaşı Mahallerinin bir kısmında, Bahriye Üçok Mahallesi'nin tamamında. Bornova'da; Çiçek ve Osmangazi Mahalleleri'nin bir kısmında. Buca'da ise; İzkent, Karanfil, Adatepe, Cumhuriyet, Gaziler ve Çağdaş Mahalleri'nde doğalgaz altyapı çalışmalarına başlayacağız. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız abone oldukları takdirde kısa sürede doğalgazın nimetlerinden faydalanacaktır" 

Genel Müdür Vekili Yandımata, bugüne kadar yapılan çalışmalar sırasında doğalgazın götürüldüğü ancak çeşitli nedenlerden ötürü bağlantısının yapılamadığı, dağınık servis hattı olarak değerlendirilen çalışmalar kapsamında, 300 adet servis kutusunun bağlanacağını ifade etti. Yandımata, "Bu çalışma sonucunda yaklaşık olarak 3 bin 500 konut daha doğalgazdan faydalanabilecek. 2008 yılı içerisinde yapacağımız altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 70 bin vatandaşın kapısına doğalgazı götürülmüş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 13:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?