30
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'in kültür sanat haftası

İzmir'de kültür sanat yaşamı çeşitli etkinliklerle devam ederken, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) bu akşam prömiyerini gerçekleştireceği "Don Kişot" balesiyle iki hafta sürecek 26. İzmir Tiyatro Günleri, haftanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ve İZDOB'un birlikte düzenledikleri 26. İzmir Tiyatro Günleri, bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesinde düzenlenecek törenle başlayacak.

Açılışta, aynı zamanda 10. Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek ödül töreni de yapılacak.

İzmir, 15 gün boyunca, çeşitli salonlarda devlet tiyatroları, özel tiyatrolar ve amatör tiyatro oyunlarının yanı sıra, tiyatroyla ilgili, söyleşi, panel, etkinlik ve sergilere de ev sahipliği yapacak.

Etkinlikler Özdemir Nutku Sahnesi, Konak Sahnesi, İzmir Sanat, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Sabancı Kültür Merkezi, Elhamra Sahnesi, İsmet İnönü Sahnesi, Atatürk Kültür Merkezi gibi İzmir'in belli başlı tüm salonlarında tiyatroseverlerle buluşacak.


İZDOB'dan "Don Kişot" prömiyeri


İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu akşam saat 20.00'de Elhamra Sahnesinde L. Minkus'un "Don Kişot" balesinin prömiyerini yapacak.

Konusu Cervantes'in aynı adlı ünlü romanından alınarak baleye uyarlanan "Don Kişot", İzmir'de konuk Fransız koreograf Marc Ribaud tarafından sahneleniyor. Müziği Ludwig Minkus'a, ilk koreografisi Marius Petipa'ya ait olan bale, konuk İspanyol şef Espartaco Lavalle Terry yönetimindeki İZDOB orkestrası eşliğinde sunulacak.

"Don Kişot"un dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut tarafından hazırlandı. Işık tasarımcılığını Oktay Kanca'nın üstlendiği eserde başlıca rolleri Aslı Çilek, Burcu Olguner, Kıvanç Ekin, Ilgaz Erdağ, Olcay Tunceli, Cengiz Kılıç, Timur Varlıklı, Emre Kaynarsu, Yasemin Altınel paylaşıyorlar.

Eserde, ortaçağ şövalyelerinin serüvenlerini anlatan öyküler okuyan, okuduklarından da etkilenen Don Kişot'un maceraları anlatılıyor.

Bale, 29 Mart Cumartesi akşamı bir kez daha sahnelenecek.

İZDOB'un bu haftaki programında bir de opera bulunuyor. Puccini'nin "Manon Lescaut" operası, 1 Nisan Salı akşamı Elhamra Sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

İZDOB orkestrası ve sanatçıları, 2 Nisan Salı akşamı Manisa'ya konuk olacaklar. İZDOB ekibi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde oda müziği ve şan konseri verecek.


İzmir Sanat ve İZDSO


Salonlarını bu hafta "İzmir 26. Tiyatro Günleri" etkinliklerine ağırlıklı olarak ayıran İzmir Sanat, bu hafta bir de oda konserine ev sahipliği yapacak.

İzmir Sanat Büyük Salonda 31 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak konserde müzikseverler, piyanoda Hande Dalkılıç, klarnette Selen Akçora, kemandaysa İrina Nikotina'yı dinleme fırsatını bulacaklar.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) ise bu akşam ve yarın akşam vereceği "Genç Solistler Konseri" ile izleyicilerinin karşısında olacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezinde saat 20.00'de başlayacak konserleri, konuk şef Ender Sakpınar yönetecek. Müzikseverler, konserlerde ünlü opera, operet ve müzikallerden seçkin örnekleri dinleyecekler.


Sergiler, etkinlikler


Alsancak Kültür Merkezinin 6. katında bulunan sanat galerisinde Taylan Çetin'in eserlerinden oluşan resim sergisi, bu akşamdan itibaren sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 9 Nisana kadar açık kalacak.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Galerisi'nde Serpil Yayman Atasever ile Melek Altar'ın ortak düzenledikleri "Tercihler ve Tesadüfler" isimli resim sergisi bu hafta boyunca da gezilebilecek.

Alman Kültür Merkezinde geçen hafta açılan "8 Ayrı Bakış Açısından Türkiye Fotoğrafları" sergisi sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezinde Nil Yılmaz'ın düzenlediği "Dijital Ortamda Oluşturulmuş İzmir Fotoğrafları" sergisi bu hafta da gezilebilecek.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Hamle Tiyatrosu, yarın gündüz "Bilge Dede" adlı çocuk oyunu, akşam da Yunus Emre Salonunda "Katil" adlı oyun sahnelenecek. Çocuk oyunu, saat 11.00 ve 14.00 olmak üzere iki kere tekrarlanacak.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezinde bugün saat 17.00'de Türkbank Emeklileri Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği korosu, şef Ömer Kurbanoğlu önderliğinde konser verecek.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezinde yarın akşam Bahar Çalık'ın eserlerinden oluşan resim sergisi açılacak. Sergi, 12 Nisana kadar gezilebilecek.

Müzikseverler, Atatürk Kültür Merkezinde 30 Mart Pazar akşamı Erkan Oğur konserini izleyebilecekler.

İzmir Konak Belediyesi ve Güney Deniz Saha Komutanlığının ortak düzenlediği "Çanakkale Deniz Zaferi" karma sergisi, Eşrefpaşa Kültür Merkezi fuayesinde gezilebilecek.

aa
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 14:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?