22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmirliler Homeros Vadilerine kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente yeni bir çekim merkezi kazandırmak amacıyla başlattığı Bornova Homeros Vadisi'ndeki çalışmalar son aşamaya geldi. 3,5 kilometre uzunluğundaki vadi boyunca göletler ve su bentleri inşa edildi, çiçekler ve ağaçlarla bezenen piknik alanları oluşturuldu.

Bornova'nın merkezi ile Kayadibi arasında uzanan Bornova Çayı'nın yatağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dev projelerinden Homeros Vadisi Projesi ile yepyeni bir çehreye bürünüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem su baskınlarını önlemek, hem de kente yeni mesire alanları kazandırmak amacıyla Bornova Çayı yatağının aşağısında kalan bölümünde başlattığı çalışmalar tamamlanmak üzere.

Çalışmalar kapsamında öncelikle akarsuyun hızlı bir debi ile akışından dolayı ortaya çıkan sorunları önlemek ve suyun hızını kesmek için vadi boyunca 40 adet bent inşa edildi. Bunun dışında, gölet ve gölet alanlarında yaz mevsiminde düşük miktarda akan suyun düzenli bir şekilde gölet alanlarına ulaşmasını sağlayacak olan su kanaları yapıldı. Arazi üzerindeki pek çok bölge çalılardan ve taşlardan arındırılarak piknik alanları açıldı. Bölge, dikilen çiçekler ve ağaçlarla düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından vadi boyunca 5 binden fazla ağaç dikimi gerçekleştirildi. Böylece vadide çorak ve çıplak arazi parçası bırakılmadı. Ayrıca göletlerin çevresi, yürüyüş yolları, piknik alanları ve oturma gruplarıyla donatılıyor. İnşaat çalışmalarının büyük ölçüde bitirildiği Homeros Vadisi, Temmuz ayı içinde hizmete girecek.

İzmir'de eşi olmayan bir çekim merkezi haline gelecek Homeros Vadisi'ne ulaşımı kolaylaştırmak ve süreyi kısaltmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca yeni bir yol açılıyor. Atatürk Mahallesi ve Evka-4 yolu üzerinden ulaşılması sağlayacak yol, kısa bir süre sonra hizmete girecek. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki yol açıldığında, bölgeye çok daha kısa sürede ulaşılabilecek.

Homeros Vadisi'ndeki çalışmaları yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projeye adını veren ve Homeros'un yaşadığı varsayılan mağaranın da bölgede turistik açıdan ciddi bir potansiyel oluşturmasını beklediklerini söyledi. Çalışmalar kapsamında, mağara çevresindeki yaya yollarını ziyaretçilerin kolaylıkla gezebilmesi için düzenlediklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, projenin tamamlanmasıyla İzmir'in eşsiz bir mesire yeri kazanacağını söyledi. Homeros Vadisi'nin piknik alanları, doyumsuz manzarası, tertemiz havası ve sularıyla İzmir'in simge alanlarından biri olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kent merkezine yakınlığı sayesinde de İzmirlilerin bölgeye büyük ilgi göstereceklerini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 11:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?