25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kadınlar ayakkabıya el attı

KADINLAR AYAKKABIYA EL ATTI

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında “Sayacı Kadınlar” projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Aysad Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sezerler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Bornova Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin proje koordinatörlüğünü yaptığı Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin de sponsor olduğu “Sayacı Kadınlar” projesi Bornova Atatürk Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak kadınlara sayacılık (ayakkabıcılık alanı) meslek kursları açarak, kadınların sayacılık alanında meslek sahibi olmalarını ve proje ortağı EGEAYSAD işbirliğinde kurs mezunlarına iş istihdamı sağlayacak.

Sayacı Kadınlar Projesi kadınlara mesleki beceri ve nitelikli eleman vasfı kazandırarak üretime katılmalarını, tüketici durumdaki kadınları vasıflandırarak üretici durumuna getirmeyi, İzmir’de sayacılık mesleğinin eğitim kurumları bünyesinde okullaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ege Aysad olarak eğitimin öncelikli konuları olduğunu belirten Ege Aysad Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sezerler, “Kursumuz başlayalı 3 ay oldu. Kursun bitiminde 30 bayana sayacılık eğitimi verilmiş olacak. Bizim amacımız kursa katılan tüm bayanlara iş istihdamı yaratmak” diye konuştu.

Ayakkabıcılık gibi büyük bir sektörün Bornova’da yer almasından mutluluk duyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Ülkemiz 2009 yılında ciddi bir sosyal sorun, işsizlik, yoksulluk yaratan ciddi bir mali kriz yaşadı. İşsizlik oranı yüzde 15, yüzde 25’lere çıktı. Bornova gibi bir kentte her 3 gençten 1’i işsiz. Böylesi bir projede en önemlisi iş garantisinin olması. Burada mezun olan kadınların hepsi bu sektörde iş sahibi olacaklar. Evlerine ek gelir getirecekler. Kadınlarımızın böyle bir projeyle kendilerini yetkinleştirmesi, sosyal yaşama katılırken gülen yüzlerin artmasına neden olacak. Bornova Belediyesi olarak böyle projelerin hep yanında olduk. Bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KADINLAR AYAKKABIYA EL ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:31:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?