19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kamyon faciası: 4 ölü, 15 yaralı

İzmir'de frenini patlayan kamyonun kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına dalması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 5'i ağır 15 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 18.00 sıralarında Bornova ilçesi Osman Kibar Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Manisa'dan İzmir istikametine seyreden bir kamyon, freninin patlaması sonucu kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı.

Kazada 8 aracı altına alarak sürükleyen kamyon, 35 RC 927 plakalı belediye otobüsü ve 35 P 1410 plakalı servis aracına çarptıktan sonra Bornova Jandarma İlçe Komutanlığı'nın duvarına çarparak durabildi. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, olay yerine çok sayıda ambulans ve ilk yardım ekibi sevk edildi.

Kazada 2 kişi olay yerinde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Semih Kaan Yağbatan (8) ile Kadir Türközen (18) de hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerden 2'sinin kimliği henüz tespit edilemezken, yaralıların isimleri belli oldu.

Kazada yaralanan Berrin Menteşoğlu, Ilgın Şimşir, Gürkan Armağan, Ataberk Menteşoğlu ve Ayça Kaya Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Süleyman Çoban, Başak Gülhan ve Türkan Özilhan Bornova Devlet Hastanesi'ne, Hüseyin Özdemir (48) ve Hülya Çelik (33) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Özlem Nezir Arga (35), Yeliz Şenler (30) ve Aysun Şener (39) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Serkan Kaymaz (29) ve Soner Çakır (31) da Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Bandırma'dan yüklediği 19 ton tavuk yemini taşıyan kamyon şoförü Kemal Çar'ın, ifadesinde kamyonu devirmeye çalıştığı fakat başarılı olamadığını söylediği öğrenildi. Kemal Çar, alkol muayenesi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 09:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?