22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Karaciğerini vererek babasına hayat verdi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Adanalı Ezay Öner (58) kızı Esra Öner (20) ile aynı karaciğeri paylaştı. 

Kendisine 10 sene önce Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 24 yıllık evli ve 2 çocuk babası Ezay Öner, “Uzun bir süre ilaç tedavisi gördüm. Ancak son zamanlarda durumum giderek ağırlaştı. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu belirttiler. Organ nakli için Ege Üniversitesi'ne geldik. Son 1 aydır da tedavimiz burada devam ediyor” dedi. Uzun zamandır kadavradan uygun organ beklediğini ancak bulunamadığını kaydeden Ezay Öner, “Durumum ağırlaştığı için doktorlarımız canlıdan nakil yapılmasına karar verdiler. İlk olarak eşim gönüllü oldu. 

Ancak karaciğerinde yağlanma problemi görüldüğü için nakil gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine kızım Esra nakil için gerekli testleri yaptırdı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kızım sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum” diye konuştu. Babası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını belirten Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü 2.sınıf öğrencisi Esra Öner, “Tek isteğim babamın biran önce iyileşerek, aramıza sağlıklı olarak dönmesi” dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 12:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?