2
Haziran
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kayınpederinin evine molotof attı

İzmir'in Bornova ilçesinde bir şahıs, şiddetli geçimsizlik nedeniyle babasının yanına giden eşinin bulunduğu eve molotofla saldırıp evi yakmak istedi. Çılgın koca, polisler tarafından gözaltına alındı.

Olay, dün gece Çamdibi semtinde meydana geldi. İddiaya göre, dört yıl önce Olcay K. (33) ile evlenen yüksekokul mezunu Özge K. (24), evlendikten bir süre sonra kocasından şiddete maruz kaldı. Buna rağmen eşinden boşanmayan çiftin bir çocuğu dünyaya geldi. Şiddetli geçimsizlik ve dayak nedeniyle Özge K. bir ay önce babasının evine gitti. Eşinin ayrılmasına tepki gösteren Olcay K. ve arkadaşları, Özge'nin babası Hamit K.'nın evine molotofla saldırdı. Çılgın kocanın attığı molotofla giriş kapısının önünde bulunan eve ait tahta kapılar tamamen yandı. Evlerinin önünden alevler çıktığını gören Özge K. ne olduğunu anlamak için dışarı çıktığında kapının önünde bekleyen kocasıyla karşılaştı. Çılgın koca evi yakmakla yetinmediği gibi genç kadının cebindeki 50 TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan genç kadın ayrı yaşadığı kocası tarafından evi yakıldığını ve 50 TL parasının gasp edildiğini polise bildirdi. Olay yerine gelen AKS 110 itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek söndürdü. Özge K.'nın verdiği bilgi doğrultusunda kocası ve arkadaşları yakalandı. Çılgın koca, doktor raporu almak için hastaneye giderken polis merkezi kapısında bulunan karısı Özge K. ve baldızı Müge K.'yı 'bunun geri dönüşü de var yine geri geleceğim' şeklinde konuşarak tehditler savurdu

SÜREKLİ DÖVÜYORDU
Eşinden şiddet gördüğünü ifade eden Özge K., "Beni dövüyor, küfrediyor. Ailemi tehdit ediyor. En son bir ay önce dövdü ve benim cep telefonumu aldı gitti. Daha sonra ailemin yanına sığındım" diye dert yandı.

Akşam eşinin tekrar gelip küfretmeye başladığını anlatan Özge K., sözlerine şöyle devam etti: "Kapıyı aç çocuğu sana getirdim dedi ama getirmemiş. Evin kapısına benzin döküp ateşe verdiler benim çocuğum var. Ama bu evlilik bu şekilde gitmez. Eşimden boşanmayı düşünüyorum. Can güvenliğimiz yok. Devletten can güvenliğimizi sağlamasını istiyoruz."

CAN GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANSIN
Yaşadıkları korkuyu anlatan Özge K.'nın babası Hamit K. da, şunları söyledi: "akşam yatıyorduk damadım Olcay K. eve gelip bize küfretti. Yarım saat sonra arkadaşlarıyla gelip saldırmaya başladı. Can güvenliğimiz yok. Devletten can güvenliğimizi sağlamasını istiyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 10:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?