18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kırcaali'de Bornova rüzgarı

BULGARİSTAN'DA BORNOVA RÜZGARI

Bulgaristan’da Türklerin en fazla yaşadığı il olan ve belediye başkanlığını bir Türk’ün yaptığı Kırcaali belediyesi, Bornova belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki Türk heyetini ağırladı. Türk heyetinde Manisa Karaağaçlı belediye başkanı Sadık ataklı, BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ) başkanı ve Buca belediyesi meclis üyesi Rifat Sait, Avrasya Dernek başkanı Mehmet Serbest ve dernek üyeleri hazır bulundular.

Kırcaali belediyesindeki karşılamada Başkan Hasan Aziz'in Türkiye'de bulunması nedeniyle başkan yardımcısı Bayan Elisaveta Kehayova ev sahipliği yaptı. Bayan Kehayova'nın misafirperverliği yanında güzelliği ile de dikkat çekti. Ev sahibi Kırcaali heyetinde belediye meclis üyesi ve Bulgaristan’daki tek Türkçe gazete olan Kırcaali haber gazetesi sahibi Müzekki Ahmet ve belediye bürokratları hazır bulundular.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Elisaveta Kehayova kendisine Bornova belediyesi tarafından hediye edilen özel poşu ve şapkalarla poz verdiler.

BORNOVA-MESTANLI KARDEŞLİĞİ

İzmir’in Bornova belediyesi ile Bulgaristan’ın Mestanlı belediyeleri kardeş kent olmak için mutabakat yaptılar. Mestanlı belediyesinden gelecek olan kardeşlik teklifi, Bornova belediyesi meclisinde görüşülüp, onaylandıktan sonra resmiyet kazanacak.

1. Dünya Mestanlılar günü festivali için Bulgaristan’a davet edilen Bornova belediye başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, burada kardeş kent olmak üzere Mestanlı belediye başkanı Erdinç Hayrullah’tan aldığı teklifi memnuniyetle karşıladı. Buna göre Mestanlı belediyesinden Bornova belediyesine resmi bir kardeşlik teklifi gönderilecek ve bu teklif Bornova belediyesinin ilk meclis toplantısında görüşülüp, karara bağlanacak.

Mestanlı belediyesinde yapılan kardeş kentler toplantısına Bornova belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mestanlı belediye başkanı Erdinç Hayrullah, BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) başkanı Rifat Sait ve Mestanlı belediyesi başkan yardımcılarından oluşan bir heyet katıldı. Nüfusunun büyük bir bölümünü Türklerin oluşturduğu Mestanlı belediyesi önemli kişilerin de doğum yeri olarak dikkat çekiyor. Bunlardan bazıları da dünya halter şampiyonlarından Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu. Diğer yandan Bornova’da da çok sayıda Mestanlı göçmeni yaşıyor.

1.Dünya Mestanlılar günü festivaline katılan Bornova belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, burada yaptığı konuşmada büyük alkış aldı. Festivale İzmir’den gelen Bornovalıların ilgisiyle karşılaşan Başkan Sındır, tüm hemşerileri tek tek kucaklaştı.

BULGARİSTAN'DA BORNOVA RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 09:11:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?