18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kızılay'dan okullara kumbara

Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başak Çocuk-Kızılay Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında okullarda kumbara dağıttı.

 İlköğretim öğrencilerine dağıtılan kumbaralar minik öğrencileri sevindirriken Bornova Şube Başkanı Vahyettin Akyol ülke genelinde tüm okullarda 1 milyon adet kumbaranın çocuklara ulaştırılacağını belirtti.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin proje üzerinde önemle durduğunu belirten Akyol, “Bu çalışma ile birlikte ilköğretim çağındaki çocuklarımızda Kızılay sevgisini arttırmak istiyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının geliştirilerek pekiştirilmesinin da amaçlandığı proje kapsamında farklı yerlerdeki okullarımıza binlerce kumbara dağıttık” dedi.

Projenin, öğrencileri Türk Kızılayı'nın faaliyetlerine katılımı özendirdiğini de sözlerine ekleyen Akyol, “Okullarda oluşturulan kardeş Kızılay kulüpleri ile vasıtasıyla çalışmalarımız daha da pekişiyor. Öğrencilerimiz birikimlerini tasarruflu kullanarak faydalı işlere yatırım yapmayı öğreniyorlar. Projemizin diğer amacı da çocuklarımızda yardımlaşma ve dayanışma duygusunu şimdiden sağlamak. Ziraat Bankası'nın 'Okulsuz Çocuk Kalmasın' Projesi ile birlikte yürüyen projemize herkesin destek olmasını istiyoruz”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 13:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?