20
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Lastik çocuk ödüle doymuyor

Bornova Koleji 6. sınıf öğrencisi jimnastik şampiyonu Ahmet Önder, turnuvalarda elde ettiği başarılara yenilerini ekliyor. Geçtiğimiz yıl Macaristan'da düzenlenen Uluslararası Peter Tulit Turnuvası'ndan 4 madalya ile dönen Ahmet, son olarak da Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun düzenlediği Okullararası Artistik Cimnastik Turnuvası'nda da birinci oldu.


Her alanda kaliteli eğitimin öncüsü olan Bornova Koleji'nde burslu okuyan 6. sınıf öğrencisi Ahmet Önder'in, 2007-2008 Okullararası Artistik Cimnastik Turnuvası Minik Erkekler Kategorisi'nde elde ettiği Türkiye birinciliği ve İzmir ikinciliği dereceleri, okulunda da büyük sevinç yarattı. Önder, başarısıyla İzmir'in ve Bornova İlköğretim Okulu'nun gururu oldu. Geleceğin başarılı sporcusu olmaya aday Ahmet Önder, sevincini öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. 4 yıl önce spora başlayan ve normal bir sporcunun 10 yılda gelebileceği konuma kısa sürede ulaşan 12 yaşındaki Ahmet, 7-9 Aralık 2007'de Macaristan'da düzenlenen Uluslararası Peter Tulit Artistik Cimnastik Turnuvası'nda, 26 sporcu arasında alet finallerinde; yer ve paralel aletlerde birinci, atlama masasında ikinci oldu. Genel tasnifte de birinci olan Ahmet Önder, ayrıca en fazla puanı alan sporcu ünvanını alarak Özel Onur Ödülü'ne de layık görülmüştü. Ahmet'in miniklerde 4, okullararası platformda 3 Türkiye Şampiyonluğu, il bazında ise 3 birinciliği bulunuyor.


Öğrencilerini yetenekleri ve ilgili alanları doğrultusunda yönlendirdiklerini ve teşvik ettiklerini belirten Bornova Koleji Kurucu Temsilcisi Bülent Aydoğdu, "Bilim, sanat, spor aktivitelerinde her zaman desteğimiz sürüyor. Öğrencilerimizin başarısı uzun ve disiplinli bir çalışmanın sonucudur. 4 yıl önce spora başlayan Ahmet de çalışmalarıyla kısa sürede çok sayıda başarıya imza attı, gurur kaynağımız oldu. Ahmet'in, Türkiye'de uluslararası alanda daha pek çok başarıya imza atacağına inanıyoruz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:46:08
Güncelleme :14 Haziran 2008 Cumartesi 15:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?