15
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Maytap yutan çocuk hayata döndü

Halk arasında çatapat diye bilinen maytap şeklindeki oyuncağı yutan 3 yaşındaki Şengül Aslıvar, karaciğer nakliyle hayata döndü. 

Ramazan Bayramı'nın birinci günü arkadaşlarıyla sokakta oynarken çatapat denilen oyuncağı yutan 3 yaşındaki Şengül Aslıvar acil olarak Konya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede Şengül'ün sağlık durumunun ağır olduğunu belirten doktorlar hemen Ege Üniversitesi'ne nakletti. Doktorlar Ege Üniversitesi'ne getirilen Şengül'ün acil olarak karaciğere ihtiyacı olduğunu belirtti. İstanbul'da kafa travması sonucu hayatını kaybeden 36 yaşındaki Çetin Dönmez'in organlarının bağışlanması sonucu alınan karaciğeri ikiye bölünerek hepatit koma halinde İzmir'e getirilen Şengül ile 26 yaşındaki karaciğer hastası Murat Çevik'e nakledildi. Minik Şengül'ün Konya'dan gelen ve hastane bahçesinde yatıp kalkan dedesi Necati Aslıvar, çatapat denilen oyuncakların imalatının durdurulmasını istedi. Çocuklar için üretildiği söylenen bu oyuncakların başkalarına da zarar verebileceğini belirten Necati Aslıvar, "Organlarını bağışlayan vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi. 

Şengül'ün tedavisiyle ilgili bilgi veren Opr.Dr. Ata Bozoklar, aileleri çocuklarının yedikleri ve içtiklerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Çatapat denilen oyuncakların içinde fosfor olduğunu ve vücuda ölümcül derecede zarar verebileceğini ifade eden Bozoklar, "Minik kardeşimiz hepatit komaya girmiş halde bize geldi. Acil olarak karaciğer nakli gerekiyordu. Şanslıydı ve nakil gerçekleşti. Ancak her zaman bu kadar şanslı olunamayabilir. Organ bağışlamanın önemini bir kez daha görmüş olduk" dedi. 

Bir karaciğerin ikiye bölünerek nakledilmesiyle yaşama dönen 3 yaşındaki Şengül Aslıvar ile 5 senedir karaciğer nakli bekleyen 26 yaşındaki Murat Çevik'in sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 18:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?