19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Minik bebeğe annesi şifa oldu

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Yeliz Kılınç (24) isimli genç anne, 18 aylık kızına ikinci kez hayat verdi. 

Kızının doğuştan safra yollarının gelişmemesine bağlı olarak karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü belirten genç kadın, "Kızım henüz 38 günlükken Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde bir ameliyat geçirdi. Ancak yapılan tedavilerden olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız bebeğimizin iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler" dedi. 

Son bir aydır tedavilerinin Ege Üniversitesi'nde devam ettiğini açıklayan anne Yeliz Kılınç, "Nakil gerektiğini öğrendiğimizde eşimle birlikte ikimiz de gönüllü olduk. İlk testler bana yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Şimdi tek isteğim kızımızın biran önce iyileşmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr .Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip
tarafından gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 18:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?