22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Minik bedenler artık gülümsüyor

Karaciğer yetmezliği sonucu küçük yaşta ölümle pençeleşen ve Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdikleri başarılı nakil operasyonları sonrasında hayata yeniden merhaba diyen minik bedenler artık gülümsüyor. 

Hayatın acı yüzüyle erken yaşta tanışan ve şimdi sağlıklı bir birey olma yolunda ilerleyen çocuklar Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi tarafından düzenlenen "4'ncü Karaciğer Günleri" toplantısında bir araya geldi. 

Karaciğer hastalıkları konusunda çalışma yapan çocuk hekimlerinin, nakil konusunda öncü olan merkez temsilcilerinin ve nakil cerrahlarının katıldığı toplantıya aileleri ile birlikte gelen çocuklar sağlıklı bir yaşama adım atmanın mutluluğunu pasta keserek kutladı. Kendilerine ikinci hayatlarını bağışlayan doktorlarıyla birlikte mutluluk tablosu çizen minik bedenlerin gözlerindeki yaşama sevinci dikkat çekti. Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde görevli cerrahlar Prof.Dr. Sema Aydoğdu, Prof.Dr. Mehmet Alper, Doç.Dr. Murat Kılıç ve Doç.Dr. Murat Zeytunlu çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı. 

Doç.Dr. Murat Kılıç, çocukların nakilden sonra normal bir birey olduklarını göstermek, moral vermek ve mutlu etmek amacıyla onlarla birlikte olduklarını söyledi. 2007 yılında yapılan 105 nakilde yüzde 90 başarı elde ettiklerini anlatan Murat Kılıç, "Canlı vericiden nakil programımızda Avrupa'da birinci dünyada ilk üçteyiz" dedi. Türkiye'de 18 merkezde yılda ortalama 350 organ nakli yapıldığını anlatan Kılıç "Bu rakamın üçte biri Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleşiyor. Hastalarımızın nakilden sonra normal hayatlarına mutluluk içerisinde devam etmeleri bizleri de sevindiriyor" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 11:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?