29
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Miting gibi adaylık başvurusu

Gazeteci-Yazar Atilla Sertel Bornova Belediye Başkan Adaylığı başvurusunu yaptı.

Eşi Ziynet Sertel ve çocukları ile birlikte CHP Bornova İlçe Başkanlığı'na gelen Sertel'e yağmur ve soğuğa rağmen iki bine yakın vatandaş destek oldu. Başvuru töreni, CHP Bornova İlçe Merkezi önündeki meydanda bir mitinge dönüştü. Sertel'e destek için gelenler arasında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Erol Akıncılar ile Yönetim Kurulu Üyeleri de vardı.

Başvuru dosyasını CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'a sunan Sertel, CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Selma Nalbantoğlu'na da çiçek verdi. Sertel'in örgüte canlılık getirecek şekilde bir adaylık başvurusunda bulunduğunu belirten İlçe Başkanı Ertürk Çapın, "Kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Sertel'i ben yaklaşık 20 yıl önceki İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan ve daha sonra milletvekili adaylığından ve gazeteciliğinden tanıyorum. Bu parti içinde beraber çok mücadelelerimiz oldu. Sevdiğimiz ve saydığımız bir insandır ve benim parti büyüğümdür. Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum. Bornova'da çok sevilen bir arkadaşımızdır. Buradaki kalabalık da zaten bunu gösteriyor. Burada halk var, seçmen var. Adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

HALK OLMADAN SONUÇ ALINMAZ
Sertel ise burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yaşamımda ilk kez, ön seçim olmaksızın adaylık için başvuruyorum.Takdir elbette genel merkezin olacaktır. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Halksız demokrasi olmaz. Halk olmadan sonuç alınmaz. Genel merkezden yöneticilerin mutlaka halkın işaret ettiği noktada olacaklarına inanıyorum"

Daha sonra kendisini parti merkezi önündeki meydanda bekleyen kalabalığa hitabeden Sertel alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Sertel burada yaptığı konuşmada da şu konulara değindi, "Partimize emeği geçmiş, yıllarını 6 ok mücadelesinde harcamış değerli dostlarımla, muhtarlarımızla, oda başkanlarımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla, büyüklerimizle, benim için çok önemli olan 3 dönemdir gazeteciler cemiyetinde başkan yardımcısı olarak görev yapmaktan gurur duyduğum değerli büyüğüm İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar'la ve sizlerle burada olmaktan mutluyum. Ben Sosyal demokrat bir belediye başkanı nasıl olur onu kanıtlamak için aday oldum. Halkla iç içe, halkın sorunlarına çözüm bulmak için aday oldum. Bornova'yı Türkiye'de tanınan, bilinen bir ilçe yapmak için aday oldum. Sosyal projeleriyle örnek ve 'belediyecilikte önder nasıl olunur?' bunu kanıtlamak için aday oldum. Ben, fakir ve fukaranın belediye başkanı olmak için aday oldum. Vefalı olmalıyız, dost olmalıyız, samimi olmalıyız. Ben gururla iftiharla şunu söylemek istiyorum. Ben, Yüksel Çakmur'un öğrencisiyim. Ben, 1989 yılından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yaparken, kapımızın açık olduğunu, herkes için gecemize gündüzümüze katarak çalıştığımızı biliyorsunuz. Eğer unsuz kurabiye yapmak istemiyorlarsa, eğer halkla birlikte demokrasiyi işletmek istiyorlarsa biz adayız"

Sertel konuşmasına şöyle devam etti, "Ben Atilla Sertel sizin huzurunuzda söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi beni aday yapsın, ya da yapmasın. Ben bir CHP'li olarak kalbinde altı ok ve Atatürk sevgisi olan birisi olarak CHP'nin başarısı için gücümüzün yettiği kadar çalışacağım. Çalışalım. AKP'ye asla Bornova'yı ve İzmir'i teslim etmeyelim. Bornova için, benim ailem için hayırlı olacaksa, Bornovalılar bizi istiyorsa, size söz veriyorum; başınızı dik, alnınızı açık tutacağım. Sosyal demokrat belediye başkanı nasıl olunur, göstereceğim. Sosyal demokratlar aracı kullanmaz, taşeron kullanmaz. Sosyal demokratların kurduğu şirketler oldu. Biz de kurduk. İZELMAN'I, İZULAŞ'I kurduk. Bugün orada çalışanların hepsi sendikalı. Hepsinin çoluk çocuğu mutlu. Bir işçi için bin 200 lira vereceksin. Onun 200 lirası taşeron ağasının cebine girecek. Benim işçimin cebine asgari ücret girecek. Yok öyle sosyal demokratlık. Ben partimi Bornova'da belediye başkan adayı olarak temsil etmek istiyorum. Bu konudaki yetki Ankara'da. Biz sosyal demokratların oylarının Türkiye çapında artması için mücadele edeceğiz. AK Parti'yi önümüzdeki dönem, erken seçime zorlamak için mücadele edeceğiz. Bunun yolu yerel seçimlerden geçiyor. Biz Bornova için varız"

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?