18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Nefes kesen operasyon

Bornova İlçesi’nde düzenlenen operasyonda alıcı kılığındaki jandarmaya silah satmak isteyen 3 kişi ile silahları temin ettiği ifade edilen, av malzemeleri satıcısı, jandarma ve polisin 6 saat süren ortak operasyonu sonucu yakalandı.

 Operasyonla gözaltına alınan kişilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramada 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Altındağ semtinde bazı kişiler tarafından kahvehanede ruhsatsız silah pazarlandığı ihbarını alan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri, müşteri kılığına girerek, kahvecilik yapan Hakkı Karataş’la (55) tanesi 2.5 milyar liradan 4 adet ruhsatsız tabancı almak üzere telefonla anlaştı. Kendilerini Manisalı işadamı olarak tanıtan istihbarat ekipleri, kahvehaneye gelerek satıcılarla pazarlığa oturdu. Karataş, müşteri kılığındaki jandarma ekiplerine 4 adet tabanca için 10 milyar lira para istediklerini tabancaların hazır olduğunu söyledi. Pazarlık sırasında kahvehane sahibi Hakkı Karataş ve arkadaşı Sedat Yılmaz (33) teslimatın kahvehanede değil dışarıda yapılmasını istedi. Jandarmanın geldiği minibüse binen iki silah satıcısı ve sivil ekipler İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali (İZOTAŞ) yakınlarında bulunan bir benzin istasyonu önünde parayı alarak silahları verdi. Teslimatın yapılmasının ardından benzin istasyonu civarında bulunan polis ve jandarma ekipleri suçüstü yaptı. Operasyonda Hakkı Karataş, Sedat Yılmaz ve gözcülük yapan seyyar satıcı Nevzat Çakır (30) gözaltına alındı.

Operasyonu genişleten jandarma ve polis, silah satıcısı üç kişinin evlerinde arama yaptı. Ekiplerin yaptığı aramalarda Hakkı Karataş’ın evinde bir adet ruhsatsız av tüfeği ve çok miktarda mermi ele geçirildi. Arama sırasında zanlıların yakınlarıyla polisler arasında gerginlik yaşandı. Gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinde silahları satmadıklarını bulundurup taşıdıklarını iddia ederken, ekipler tabancaları temin ettiği iddia edilen av malzemeleri satan işyeri sahibi Mehmet Yılmaz’ı (35) da gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların bugün "silah kaçakcılığı" suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

izmir
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?