31
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Nevruz'u mezarlıkta kutladılar

İzmir'de Alevi vatandaşlar, Naldöken Mahallesi Mezarlığı'nda piknik yaptı ve Nevruz'u kutladı.

Naldöken Mahallesi Mezarlığı'nda sofralar kurarak, misafirlerini ağırlayan Alevi vatandaşlar, baharın gelişi olarak kabul edilen Nevruz'u kutladı. Yakınlarının mezarları başında bir araya gelen vatandaşlar, kurdukları sofralarda misafirleriyle yiyeceklerini paylaştı.

Her yıl 22 Mart'ta mezarlığa gelerek baharın gelişini kutladıklarını belirten Alevi vatandaşlar, bunun yüzyıllardır süren bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Bu yüzyıllardır süren bir gelenek. Her yıl burada baharın gelişini kutluyoruz.
Ölülerimize olan saygımızdan buraya geliyoruz. Hazırladığımız sarma, dolma, tatlıları misafirlerimize ikram ediyoruz. Bizim inancımıza göre onlar yerse ölmüşlerimize hayır olarak gider. Böylece biz de kendimizi tatmin ederiz. Dün yağmur yağdı, bugün de yağacak diye diye çok üzüldük. Yiyeceklerimizi, sepetlerimizi hazırlamıştık çünkü. Sabaha kadar dua ettik. Allah bize yardım etti, izin verdi, bugün hava güzel oldu" dediler.

Her yıl 10 gün önceden mezarlığı temizlediklerini, badana boya yaptıklarını belirten vatandaşlar, bunun ölülerine duydukları saygının bir göstergesi olduğunu söylediler.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 19:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?