29
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Öğrencilere şişe suyu dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, musluklardan akan sudaki arsenik oranının standart değerlerden yüksek olduğu belirlenen Karşıyaka, Bornova ve Çiğli ilçelerindeki okullara, pet şişelerle içme suyu dağıttı.

Öğrencilerin, arsenik oranı yüksek olduğundan musluklardan su içmemeleri ve sağlıklı su tüketmeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Geçen cumartesi gününden itibaren Karşıyaka, Bornova ve Çiğli'deki okullara pet şişe içinde su dağıtımı ve sağlıklı içme suyu konulacak depoların kurulmasına başlandı. Ekipler, ilköğretim birinci sınıfların okula başladığı bugün de Çamdibi Kordonbirlik İlköğretim Okulu'na pet şişeyle su getirdi. Getirilen sular ilköğretime yeni adım atan öğrencilere okul yönetimi tarafından dağıtıldı. İZSU Genel Müdürlüğü ekiplerinin, cumartesi gününden itibaren sorunlu bölgeler arasındaki Çiğli'de 41, Bornova'da 91 ve Karşıyaka'da 83 okula pet şişe su dağıtımı gerçekleştirdiği, çeşitli kapasitelerde su depolarını yerleştirmeye başladığı da bildirildi.

Kentin ana kuyularındaki arsenik arıtması tesislerinin 3-4 aylık bir süre içinde tamamlanması planlanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni arıtma sistemleri tamamlanıncaya kadar, aradaki geçiş dönemi boyunca okullara yerleştirilen depoları düzenli olarak temiz ve sağlıklı su ile takviye edecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?