22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Okullara hayırsever desteği

İzmir'in Bornova ilçesinde Kars Halil Atilla İlköğretim Okulu'nun hayırsever Halil Atilla tarafından yenilenmesi sebebiyle okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile çok sayıda davetli katıldı. 

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eğitimin bir ükenin en önemli işi ve geleceği olduğunu belirtti. Eğitimin sadece Milli Eğitim'e bırakılamayacağını, diğer kurum ve hayırseverlerin desteğiyle eğitim camiasına katkıda bulunmak gerektiğini belirtti. Eğitime ve kamu yararına yapılan katkıların herkesin göreceği şekilde yapılması gerektiğini de ifade eden Aydoğan, İzmir'de 100'e yakın hayırseverin olduğunu, bu sayının 500'lere çıkması gerektiğini söyledi. Artık eğitimde fiziksel sorunların lafının bile edilmemesi gerektiğini belirten Aydoğan, "İzmir'de kuşkusuz problemler var, ama bunları aşacak gücümüz ve birikimimiz de var." dedi. 

Hayırsever Halil Atilla'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Aydoğan, Halil Atilla'nın eğitime kazandırdıkları karşısında devletten vergi indirimi de istemediğini söyledi. Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendi çocuklarının da mezun olduğu Kars Halil Atilla İlköğretim Okulu'nun kendisi mnevi değerinin büyük olduğunu belirtti. Sadece Milli Eğitim değil, İzmir'in diğer tüm sorunları için hep birlikte çalışıldığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Millet olarak herşeyi yapmaya muktediriz. Başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki birbirimize güvenelim, destek olalım." diye konuştu. başkan Kocaoğlu'nun ardından konuşan İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker ise, ülke olarak geleceğe güvenle bakılmasının zorunlu olduğunu, Türkiye'nin diğer ülkelerden hiçbir eksiği olmadığını ve bunun için de çok çalışılması gerektiğini belirtti. Hayırsever Halil Atilla'yı da yürekten kutladığını belirten Peker, eğitime katkı sağlayan İzmirliler'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker, Başkan Kocaoğlu ve hayırsever Halil Atilla'ya teşekkür plaketi takdim etti. Törenin sonunda Vali Yardımcısı Peker, Başkan Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ve hayırsever Halil Atilla birlikte okulu gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 13:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ada sağlık IP: 88.243.204.xxx Tarih : 7.10.2007 18:02:42

okul çok güzel olmuş orada HALİME ÖĞRETMENİM çıkmamış üzüldüm öğretmenim sizi çok seviyorum