16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ölümünde ikinci araç iddiası

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, yolun karşısına geçmeye çalışırken hızla gelen otomobilden korumak için sarılarak siper olduğu oğlunun hayatını kurtaran, ancak fedekarlığının ardından hayatını kaybeden Gülpaşa Sığvan'a çarpan ikinci bir aracın bulunduğu ileri sürüldü.

Anne ve oğluna çarptığı için tutuklanan sürücü Fulya Şenbağcı'nın, kazayı başka bir aracın yaptığını, kendisinin arkadan geldiğini söylemesi üzerine, babası Aydın Şenbağcı, yeniden araştırma yapılmasını istedi.

Geçen salı günü saat 09.30 sıralarında Belkahve mevkiindeki Nil Restoran önünde meydana gelen kazada, Kavaklıdere Köyü'nde oturan 32 yaşındaki Gülpaşa Sığvan, rahatsızlanan 6 yaşındaki oğlu Sadettin Sığvan'ı hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Minibüse binmek için İzmir-Ankara yolunda karşıya geçmeye çalışan Gülpaşa hızla üzerlerine doğru gelen otomobilden kaçamayacaklarını anlayınca, oğluna sarılarak siper oldu.

Bu sırada otomobilin altında kalan anne Gülpaşa Sığvan hayatını kaybetti. Siper olduğu oğlu Sadettin Sığvan ise kazadan yaralı kurtulduktan sonra kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Otomobille anne ile oğluna çarpan ve kazanın ardından müşteri temsilcisi olarak görev yaptığı fabrikaya gittiği ileri sürülen sürücü Fulya Şenbağcı gözaltına alındı. İfadesinda anne ve oğluna ilk çarpanın kendisi olmadığını söyleyen Fulya Şenbağcı, sevkedildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan Fulya Şenbağcı'nın ifadesinde, kazayı kendisinin gerçekleştirmediğini, önünde giden aracın çarptığını, kendisinin ise yaşananların farkında olmadığı yönündeki iddiaları üzerine ailesi yeniden araştırma yapılmasını istedi. Kızının, ölen anne ile yaralı kurtulan oğluna ilk çarpan sürücü olmadığını söyleyen baba Aydın Şenbağcı, “Kazanın ardından kızımla konuştuğumda bana kimseye çarpmadığını, önündeki gri renkli bir aracın hemen ardından farkında olmadığı bir cismin üzerinden geçtiğini söyledi. Daha sonra önündeki aracın durması üzerine kızım da durmuş.

Gri renkli araçtan inen sürücü, yaşananların kendi suçu olduğunu söyleyerek kızıma yoluna devam etmesini söylemiş. Kızım fabrikaya gittikten sonra olay ortaya çıkmış, onu gözaltına almışlar. Kızımın verdiği bilgiler doğrultusunda kazayla ilgili olarak yeniden araştırma yapılmasını istedik. Çünkü kızımın aracındaki hasar da kazada ikinci bir aracın varlığını doğrular nitelikte. Kriminal incelemenin ardından da gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyoruz. bu arada kazaya asıl neden oluğunu düşündüğümüz sürücününde ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kızının engelliler için kampanya düzenlediğini, kimsesiz çocuklar için de Karşıyaka Çocuk Yuvası'nda gönüllü annelik yaptığını anlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 09:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?