18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Onlar aslında çöp

ONLAR ASLINDA ÇÖP

Sema Aslan'ın Bornova Belediyesi'nin desteği ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açtığı sergide tamamen atık malzemeden yapılan eserler görenleri şaşırtıyor

Bornova'da Sema Aslan'ın, 'Yok olmadılar, çöp olmadılar, onlar bizlere gülümsüyorlar' sloganı ile açtığı sergi büyük ilgi görüyor. Bornova Belediyesi'nin de destek verdiği ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açılan sergide tamamen atık malzemelerden yapılan birbirinden ilginç ve güzel eserler sergileniyor. Her türlü atığın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sema Aslan; "Günümüzde insanlar her malzemeyi kullanıp atıyor. Bu da çok büyük çevre sorunlarını berebarinde getiriyor. Ben, atık malzemelerin değerlendirilmesine evimde başladım. Sonra bu uğraşı Manavkuyu'da açtığım atölyeye taşıdım. Şu ana kadar tamamen atık malzemeden işlenmiş yaklaşık 5 bin eşyaya ulaştık. Bunların bir kısmını Bornova Belediyesi'nin destekleriyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde sergiliyoruz. Yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Amacımız, ihtiyaç sahibi kadınları ve çocukları bu alanda eğiterek katkı sağlamaktır. Bu sayede hem onlara bir gelir sağlayabiliriz, hem de büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçebiliriz" dedi.

Serginin açılışına katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, toplumda çevre bilincini yerleştirmenin son derece önemli olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Atık sorunu büyükşehirlerde her geçen gün büyüyor ve daha büyük bir mesele haline geliyor. Elbette biz yerel yönetimler olarak sorunun çözümü için projeler üretiyoruz. Fakat, atık malzemelerin değerlendirilip böyle güzel eşyalar haline getirilmesi gerçekten alkışlanacak bir iş. Biz belediye olarak böyle girişimlere her zaman azami desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

ONLAR ASLINDA ÇÖP
ONLAR ASLINDA ÇÖP
ONLAR ASLINDA ÇÖP
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:55:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 15:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?