19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Organik oyuncak kursu sona erdi

ORGANİK OYUNCAK PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Bornova Belediyesi'nin Organik Oyuncak Kursu ilk mezunlarını verdi. İlk yarıda eğitim alan 30 kursiyer kadına katılım belgeleri Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya tarafından verildi.

Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan, Türkiye Tekstil Hazır Giyim, Deri Sanayi ve Tasarım Araştırma Geliştirme Vakfı (TARGEV) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin işbirliği ile hayata geçirilen ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında değerlendirilen ve 74 proje içinden birinci olarak seçilen Organik Oyuncak Üretimi Projesinde ilk 3 ayın sonu 30 kursiyere katılım belgeleri verildi.

Organik Oyuncak Projesi kapsamında bugüne kadar bine yakın oyuncak üretildi. 30 kadının katılım belgelerini aldığı törende duygulu anlarda yaşandı. Kursiyerler bugüne kadar birlikte yaşadıkları anları bir sunum şeklinde sundu. Yeni Yıl öncesi sona eren kursta kursiyerlere Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tarafından “Nutuk” ve Atatürk Rozeti hediye edildi. Organik Oyuncak Kursu'nun kursiyerlerin gelişimine, sosyal yaşama katılmasına olanak sağladığını belirten Başkan Sındır, “Bir şeyi üretirken paylaşım ve mutluluğu bir arada yaşıyorsunuz. Bu projeyle birlikte yaşamınızda çok şey değişti. Projeye girmeden önceki halinizle, şimdiki halinizi düşünün ne kadar çok şeyin değiştiğini göreceksiniz” diye konuştu.

Bornova'da sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemek ve kadınları iş hayatına kazandırmak için oluşturulan projeye 18- 45 yaş arası 60 işsiz kadın katıldı. Proje kapsamında kursiyer kadınlar, altı ay boyunca haftada 3 gün sürecek olan eğitim kurslarında atölye ve dikiş eğitimleri alıyor. Kurslarda konusunda uzman 6 eğitmen görev yapıyor. Üretilen oyuncaklar yurt çapında düzenlenecek oyuncak yarışmalarında sergilenecek ve satışa sunulacak. 6 ay sürecek kurslarda 3 ay 30 kadın, diğer 3 ay 30 kadın olmak üzere iki etaplı eğitim verilecek. Projenin maliyeti 137 bin 630 TL belirlendi. Maliyetin yüzde 75'ini İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı), yüzde 25'ini ise Bornova Belediyesi karşılayacak. Kurs bitiminde başarılı olan 27 kadına İl Özel İdaresi'nin desteği ile dikiş makinesi hediye edilecek. En az 3 kursiyere istihdam sağlanacak. Mart ayında sona erecek Organik Oyuncak Kursu'nun ikinci dönem kursiyerleri eğitime başladı.

ORGANİK OYUNCAK PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
ORGANİK OYUNCAK PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
ORGANİK OYUNCAK PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
ORGANİK OYUNCAK PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:11:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 14:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KUTBAY IP: 94.122.199.xxx Tarih : 3.01.2010 04:01:15

bu tip projeleri destekleyen biri olarak  ortaya cıkardıgınız bu hizmetlerden dolayı sizlere minnettarım...bu organızasyonda emeği geçen arkadaslara teşekkürlerimi bildiririm