16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Patlayan bomba hayatını kararttı

İzmir'in Bornova ilçesinde, bisiklete konulan bombanın patlaması sonucu yaralanan 17 kişiden biri olan Mustafa Öcal, Kuşadası'nda yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.
 
12 Mayıs 2007 tarihinde 1 kişinin ölümü, 17 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Özkanlar pazar yerindeki bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulanlar arasında bulunan Mustafa Önal (22), nişanlısı Zübeyda Gülçin ile birlikte evlilik hazırlığı yapıyordu. Bombalı saldırıda ayaklarından yaralanan ve yürüyemez raporu verilen Önal, 3 ay önce vatani görevini tamamlayarak, evlenebilmek için pazarcılık yapmaya başlamıştı. 

Pazaryerinde patlayan bombayla en yakın arkadaşını ve işini kaybeden Mustafa Önal, evlilik hayallerini de ertelemek zorunda kaldığı söyledi. Geceleri kabuslar gördüğünü belirten Mustafa Önal, bombayı koyan kişinin yakalanmasına sevindiğini kaydederek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

"Hayallerim ve umutlarım bir bombayla sekteye uğradı" diyen Mustafa Önal, "Patlayan bombayla havaya fırladım ve karşı caddeye düştüm. Daha sonra da o korkuyla koşmaya başladım. İlk anda yaralandığımı bile fark etmedim. Daha sonra hastaneye gidince durumu anladım. Ayağımda hala parçalar var ve ben bunlarla yaşamak zorunda kalacağım. Patlayan bombanın etkisini üzerimden atamıyorum. Geceleri rüyalarıma giriyor ve kabuslarla uyanıyorum. Hem işimden oldum hem de evliliğimi ertelemek zorunda kaldım. Şimdi hem
işsizim hem de yürüyemiyorum. Askerden Şubat ayında gelmiştim. Birçok hayalim vardı ama bu bomba tüm hayallerimi alıp gitti. Bugün onun yakalandığını duyunca garip duygular hissettim. En ağır şekilde adalet tarafından cezalandırılmasını istiyorum" dedi. 


Önal'ın bu zor günlerindeki en büyük destekçisi ise liseden beri aşık olduğu nişanlısı Zübeyde Gülçin Konduk. Evlilik hayalleri kurduğu nişanlısının şimdi yatağa mahkum olmasının üzüntüsünü yaşayan Konduk, her şeye rağmen pes etmediklerini söyledi. Kuşadası'nda tekrar hayata tutunmaya çalıştıklarını anlatan Konduk, bir an olsun bile nişanlısının yanından ayrılmıyor. "Bunu yapan insan olamaz ve en ağır şekilde cezalandırılmalı" diyen Zübeyda Gülçin Konduk, "Nişanlımın yaralandığını öğrenince dünyam karardı. Çok üzüldüm. Evlilik tarihimizi erteledik. Önce iş bulup, yeniden birikim yapmamız ve evlenmemiz lazım. Liseden beri hep evleneceğim anı hayal ediyordum. Bombalı saldırı bunu erteletti. Ama çabalarımız sonuna kadar sürecek ve pes etmeyeceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 01:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?