16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Polis Karabacak davası sonuçlandı

İZMİR'de çalıntı otomobille kaçarken kendilerine ‘dur’ ihtarında bulunan polis memuru 36 yaşındaki Kurtuluş Karabacak'a çarparak ölümüne neden olan gasp ve hırsızlık suçlarından aranan 2'si kadın 3 zanlıya, yargılandıkları mahkemede ceza yağdı.

Olay, 11 Ekim 2005 tarihinde Ege Üniversitesi Hasan Tahsin İş Okulu önünde meydana geldi. Polis, çalıntı olduğunu belirlediği içinde biri kadın 4 kişinin bulunduğu otomobili barikat kurarak durdurmak istedi. Ancak ‘dur’ ihtarına uymayan zanlıların içinde bulunan otomobil, barikatı aşmak için kaldırıma çıktığında Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kurtuluş Karabacak'a çarptı. Polis memuru Karabacak yaşamını yitirirken, zanlıların kaçtığı otomobil Yeşilova Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulundu.

Geniş çaplı araştırma başlatan polis aracı kullanan kişinin hırsızlık suçundan sabıkalı Emin Yamanlı olduğunu belirledi. Mevlana Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyen polisin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verince çıkan çatışmadan yaralanan zanlı Yamanlı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Soruşturmayı derinleştiren polis, otomobilde olduklarını belirlediği gasp ve hırsızlık suçlarından aranan Dilek Ergün, Herniyaz Ergün ve Erdoğan Ergün'ü yakaladı.

Tutuklanan 3 zanlı bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Dilek Ergün ve Herniyaz Ergün’ü gasp ve hırsızlık suçlarından 26’şar yıl, Erdoğan Ergün'ü ise gasp, hırsızlık ve polise mukavemet suçlarından 33 yıl hapis cezasına çarptırdı. Zanlılar, görevli polis memurunun ölümüne neden olmak suçundan ise beraat etti.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 11:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma saat IP: 85.100.82.xxx Tarih : 15.05.2007 09:31:00
adalete bakarmısınız hatta yokki bakasınız.tabi o polis memuru kendini arabanın önüne attı.yazıklar olsun başka ne diyeyim utanmasalar adam öldü diye suçlayacaklar nede olsa o bir polisti...