25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Rekreasyon alanı eylülde açılacak

AŞIK VEYSEL REKREASYON ALAN ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'da yaptığı ve içinde olimpik buz pateni salonu, 5 bin kişilik anfitiyatro, basketbol ve tenis sahaları, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları ve suni göletin de bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon alanı, Eylül ayında hizmete açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki 231 dönüm arazi üzerinde oluşturduğu ve içinde hem spor, hem kültür-sanat hem de dinlenme eğlenme alanlarının olduğu dev projeyi yüzde 55 oranında tamamladı. Erzene Mahallesi'ndeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın Eylül ayından itibaren İzmir'in yeni çekim merkezi olacağı bildirildi.Rekreasyon Alanı içinde yer alan ve toplam 12 bin metrekare üzerine inşa edilen olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonunda betonarme işleri ile çelik çatı konstrüksiyonu tamamlandı. Dış cephe imalatlarının yapıldığı salonda sırada buz pistinin yapımı var. Olimpiyat standartlarına göre projelendirilen buz pateni ve buz hokeyi salonu; seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte inşa ediliyor. Bu büyük yatırımın maliyeti 10 milyon 744 bin Türk Lirası olarak açıklandı.

KÜLTÜR-SANATIN YENİ BULUŞMA NOKTASI

Kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir buluşma merkezi olması beklenen 5 bin kişilik anfitiyatronun da betonarme işleri tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki 125 dönümlük yerde ise yeşil alan düzenlemesi yapıyor. Yapım çalışmalarının yanında peyzaj çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Alan içinde ayrıca 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü, 200 kişilik kafeterya oluşturuluyor. Ayrıca alanda 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri de bulunacak. Olimpik buz pateni salonu, anfitiyatrosu ve rekreasyon alanı ile büyük bir kompleks olan alandaki otopark ihtiyacının karşılanması için de ayrıca 641 araçlık otopark alanı oluşturuldu.

AŞIK VEYSEL REKREASYON ALAN ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
AŞIK VEYSEL REKREASYON ALAN ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
AŞIK VEYSEL REKREASYON ALAN ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:18:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?