22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Sahte içki imalatı yapan çete çökertildi

İzmir'in Bornova ilçesinde, sahte içki imalatı yapan kişilere yönelik operasyonda yakalanan 13 zanlı adliyeye sevk edildi. 

Polis, yaptığı çalışmalar sonucu bazı kişilerin imal ettikleri sahte içkileri İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Manisa'da turistik otellere, gece kulüplerine sattığı bilgisine ulaştı. Polisin çalışmaları sonucu İzmir'in Torbalı, Manisa'nın Salihli, Kula ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda örgüt lideri İ.H. (38) ile örgütün diğer elemanları 12 kişi yakalandı. Örgütün büyüme kabiliyetinin olduğu, sürekli yapılan operasyonlarla büyümesine izin vermeden çökertildiği belirtildi. Örgüt lideri İ.H.'nin 2004 yılında bazı kişilerin ölümüyle sonuçlanan sahte içki olaylarının şüphelisi olduğu öğrenildi. Venüs-35 adı verilen operasyonda yakalanan zanlıların ev, iş yeri ve imalathanede yapılan aramalarda 5 bin 187 adet çeşitli markalarda sahte alkollü içki, çok miktarda muhtelif markalarda sahte içki etiketleri, 1 adet dolum makinası, 31 adet uyuşturucu hap, 550 kilo sıvı alkol, çok sayıda içki kapağı ve boş şişe ele geçirildi. 

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, örgütlü olarak sahte alkollü içki imal etmek, piyasaya sürmek ve gümrük kaçakçılığı yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?