25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Şenlikler yazmalarla süslendi

Ege Üniversitesi 30. Kültür Sanat ve Spor şenlikleri kapsamında E.Ü. Emel Akın Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ''Yazmacılık Sanatı'' konulu atölye çalışması, Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi İç Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

E.Ü. Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Şükran Tümer'in yönetiminde gerçekleşen atölye çalışmasının amacının, el sanatlarımızda beliren bozulma ve yok olma tehdidine karşılık yazmacılık sanatının yeniden canlandırılabilmesine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Öğr. Gör. Tümer, "Yazmacılık; oyulmuş ahşap kalıplar kullanılarak çeşitli boyalarla, genellikle pamuklu bazen de ipek kumaşlar üzerine elle çizilip resmedilerek veya basılarak yapılan bir kumaş süsleme sanatıdır. Son yıllarda özellikle güzel sanatlar alanında öğrencilerin öğretimine katkıda bulunmak amacıyla yazmacılık, keçe, batik ve şibori gibi dallarda eğitimler veriyoruz'' dedi.

2 yıldır düzenlenen atölye çalışmalarının ilerleyen yıllarda da devam ettirilerek bu sanat dallarına ilgisi olan insanların katılımının arttırılması amaçlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:20:17
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?