16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Şifa kardeşten geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Mevlüde Ağkan, kız kardeşi Derya Toksu'ndan nakledilen karaciğerle şifa buldu.

Kendisine 5 yıl önce İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 10 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Mevlüde Ağkan, "Daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ankara Üniversitesi'nde tedavi gördüm. Buradan Ege Üniversitesi'ne geldim" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde son bir aydır tedavi gören 26 yaşındaki Ağkan, "Gördüğüm tedaviler olumlu yanıt vermeyince yaşamdan ümidi kesmiştim. Bu esnada doktorlarım nakil şansım olduğunu söylediler. Bu beni yeniden hayata bağladı" diye konuştu.

Nakil konusu gündeme geldiğinde eşi ve kardeşlerinin gönüllü olduğunu ifade eden Mevlüde Ağkan, "Eşimin kilolu olması nedeniyle nakil gerçekleştirilemedi. Biz 9 kardeşiz. Tüm kardeşlerim de gönüllü oldu. Ancak içlerinden yalnızca Derya'nın kan grubu uydu. Testler de olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kardeşim sayesinde yeni bir hayata başlayacağım. Çok mutluyum" dedi.

Ablası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını belirten 19 yaşındaki Derya Toksu ise, "Tek isteğim ablamın bir an önce iyileşmesi ve sağlığına kavuşması" şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 14:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?