29
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Üniversitelerde türban uygulaması

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) türbanlı kız öğrenciler başörtüsüyle okula girerken, Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki (DEÜ) öğrencilerin ise başörtülerini okul girişinde çıkararak eski uygulamaya devam ettikleri gözlendi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsünün yüksek öğretimde serbest olmasına yönelik yapılan anayasa değişikliğini onaylamasının ardından Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üniversitelerde anayasa değişikliğinin öngördüğü kararın uygulanacağını bildirdi. Buna rağmen kimi üniversitelerde eski uygulamaya devam edildi. 

Başörtülü öğrencilerin EÜ'de sınıfa kadar girdiği, DEÜ'de ise başörtülerini okul girişinde çıkardıkları görüldü. Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına yönelik verilen karardan memnuniyet duyduğunu ifade eden EÜ Coğrafya Öğretmenliği Yüksek Lisans öğrencisi Sümeyra Demirci, "Bugüne kadar zaten giriyorduk. Herhangi bir tepki ve gerginlik yoktu. Ama son zamanlarda yaşanan olaylarda fazla abartıldı ve bizim dışımızda bir gerginlik yaşandı. Tabii ki uygulama bizim adımıza çok sevindirici" dedi. 

Üniversite rektörlerinin YÖK yasasında değişiklik yapılmadan başörtülü öğrencilerin okullara giremeyeceği yönündeki görüşüyle ilgili de konuşan Demirci, "Rektörler de YÖK'e bağlı. YÖK böyle bir karar verdiyse onlar da uygulamak zorundalar" diye konuştu. 

DEÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri ise fakülte önüne kadar başörtüleri ile geldikten sonra, okul girişinde başörtülerini çıkararak içeri girdiler. DEÜ'de okuyan başörtülü öğrencilerin eski uygulamayı devam ettirdikleri gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?