18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Var mısın YÖK müsün?

EGELİ ÖĞRENCİLERDEN DAVULLU FORMASYON EYLEMİ

Ege Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) formasyon hakkı için diploma not ortalamasının 2.5 olması karanını yaptıkları davullu eylemle protesto etti.

Ege Üniversitesi'nde çeşitli fakültelerde öğrenim gören öğrencilerin Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirdikleri eylemde, YÖK tarafından geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan pedagojik formasyon eğitiminin lisans aşamasında 3. ve 4. sınıflarda alınmasını öngören genelgede diploma notunun 2'den 2.5'a çıkarılması ile kontenjan sınırlamasına gidilmesinin haksız rekabeti doğurduğu belirtildi.

Konak Meydanı'nda toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Ege Üniversitesi Konservatuarı 2. sınıf öğrencisi Erkan Çolak, "Eğitim fakültesinin pedagojik formasyon için belirlediği kontenjan sayısı oldukça az ve talebi karşılamakta yetersiz. Bu durum YÖK'ün belirlediği başvuru koşullarına sahip birçok öğrencinin verilen haktan yararlanmasını engelliyor. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak tüm mağdurlar adına bu adaletsizliğin düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

"Ege Üniversitesi Formasyon Mağdurları", 'Var mısın YÖK müsün?" yazılı pankartlar taşıyan grup, basın açıklamasının ardından davul eşliğinde halay çekti. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

EGELİ ÖĞRENCİLERDEN DAVULLU FORMASYON EYLEMİ
EGELİ ÖĞRENCİLERDEN DAVULLU FORMASYON EYLEMİ
EGELİ ÖĞRENCİLERDEN DAVULLU FORMASYON EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 11:05:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 11:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?