19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yamaç paraşütü ile 30 km'lik yolculuk

Yamaç paraşütleri ile Manisa Spil Dağı'ndan havalanarak önce Kemalpaşa'yı oradan Nif Dağı'nı aşan Ege Üniversitesi Havacılık Kolu (EHAVK) Yamaç Paraşütü Takımı üyeleri, Ege Üniversitesi kampüsüne iniş yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

Gökyüzünde 30 kilometrelik bir mesafeyi aşıp kampüse inerek büyük bir hayallerini gerçekleştirdiklerini belirten EHAVK eski eğitmeni Özgür Atbaşı, “EHAVK'ta eğitim alan her yamaç paraşütçüsünün hayalini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. En özel tarafı da katedilen mesafeden çok kampuse iniş yapılmasıydı. Salihli'ye gideceğimiz düşüncesiyle havalanmıştık ancak hava koşulları çok uygun olduğu için mesafeyi uzatıp kampuse kadar ilerledik. Kampuse geldiğimizde de kalabalık bir ekip bizi bekliyordu” diye konuştu.

Başarılı uçuşlarının devamının geleceğini dile getiren Atbaşı, “Yamaç paraşütü eğitimi almak için EHAVK'a gelen genç öğrenciler bu başarılı denemeden sonra daha çok cesaretleneceklerdir. Bundan sonra yamaç paraşütü ile ayda en az iki kez kampuse inişler gerçekleşecektir'' dedi.

Yamaç paraşütünün doğaya saygılı bir spor olduğunu ifade eden EHAVK eski eğitmeni Taylan Ekmen ise, “Yamaç paraşütü ile havalanılan an insanın özgürlük noktasına vardığı yerdir. İş yaşamının stresli anlarından kurtulmak ve rahatlamak için yapılacak en güzel sporlardan biridir. Kişinin ruhsal bir boşalım yaşamasını sağlar. Bu yüzden yamaç paraşütü sporunu herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?