18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yemek fiyatlarına protesto!

ÜNİVERSİTELİLERDEN YEMEK FİYATLARINA PROTESTO

Ege Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin mensup oldukları Genç- Sen üyeleri, yemekhane fiyatlarını pahalı buldukları gerekçesiyle tabak kırmalı protesto gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi'nde eğitim gören Genç Sen üyeleri bir süre önce farklı protestolar ile dile getirdikleri yemekhane fiyatlarındaki pahalılığın iyileştirilmediği gerekçesiyle üniversite içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu önünde eylem yaptı. Yanlarında getirdikleri tabak ve çatallar ile bir süre Kredi Yurtlar Kurumu önünde slogan atan öğrenciler adına basın açıklamasını Alican E. okudu. Kredi Yurtlar Kurumu'nun öne sürdüğü yemekhane fiyatlarının yüzde 30 oranda indirimli olduğunun yalan olduğunu iddia eden

Alican E.; "Bir öğrenci kendisine verilen yemek kuponu ile karnını doyuramamakta, doymak için kuponun üstüne ortalama 2 lira vermek zorunda kalıyor. Bu durum zaten maddi sıkıntı içerisinde olan öğrenci arkadaşlarımızı daha da sıkıntıya sokmaktır" dedi.

Fiyatlara olan tepkilerini yemekhane içerisinde her akşam alkışlı protesto ile devam ettirdiklerini ifade eden Erözgün; şöyle konuştu: " Yemekhanede alkışlı protestoya katılan öğrencilerin kimlikleri alınarak yurttan atılmakla tehdit edilmekte ve yurt görevlileri tarafından tartaklanmaktadır."

Öğrenciler basın açıklamasının ardından topladıkları yaklaşık bin 500 dilekçeyi Kredi Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini söyledi. Ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri tabakları Kredi Yurtlar Kurumu binası önüne fırlatarak kırdı.

ÜNİVERSİTELİLERDEN YEMEK FİYATLARINA PROTESTO
ÜNİVERSİTELİLERDEN YEMEK FİYATLARINA PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 16:02:04
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 09:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?