19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

2. firari de Ankara'da yakalandı

İzmir Buca Cezaevi’nde dolandırıcılık ve hırsızlık suçundan hükümlü olduğu sırada, bundan 4 ay önce tedavi için getirildiği hastaneden iki arkadaşıyla firar eden Gültetin Alptekin, dün Ankara’da gizlendiği bir evde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Yakalanan Alptekin’in, kılık değiştirdiği ve kendini dernek başkanı olarak tanıttığı ortaya çıkarken, evde yapılan aramada üst düzey yönetici bayanlarla eğlence merkezlerinde çektirdiği fotoğraflar da ele geçirildi.

Buca Cezaevi’nde hükümlü bulunan 3 mahkumun, tedavi gördükleri Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin mahkum koğuşunun tuvalet duvarını delerek firar etmesinin ardından geniş çaplı araştırma başlatan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, mahkumlardan İlhan Cancı’yı (30) ve İbrahim Oktay’ı (27) değişik zamanlarda düzenlenen operasyonla yakaladı. Son firari ve kaçış eyleminin planlayıcısı Gültekin Alptekin’i takibe alan ekipler, Ankara’da lüks bir daire tutarak gizlendiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığı adına sahte makbuzla para topladığını belirledi. 2 hafta boyunca Alptekin’in gizlendiği Çankaya semtindeki Vedat Dolakay Caddesi’nde bulunan lüks daireyi takibe alan jandarma ekipleri, dün akşam saatlerinde eve baskın yapıldı. Baskında Alptekin ve adı açıklanmayan sevgilisi gözaltına alındı.
Jandarma, Alptekin’in firarından sonra Ankara’ya kaçtığını ve kendisine 150 milyon lira karşılığında bir adet sahte ehliyet temin ettiğini, ayrıca SSK İzmir Tepecik Göğüs Hastanesi’nde 5 hastaya ait kimlikleri çalarak üzerlerine fotoğraf yapıştırıp kullandığını belirledi. Alptekin’in aynı bölgede iki arkadaşıyla beraber bir büro tutarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına sahte makbuzlar düzenleyerek yardım adı altında para topladığı belirlendi. Evde ele geçen makbuzlarda toplanan paranın değerinin 200 milyar lira olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Alptekin’in kılık değiştirdiği, dolandırıcılıktan aldığı paraları lüks daire ve büro tutarak üst düzey şirket yöneticileri bayanlarıyla yediği tespit edildi. Evde yapılan aramada, savcılık dosyasında isimleri bulunan ve açıklanmayan şirket yöneticisi üst düzey bayanlar ve ünlü bir profesörün kızının da aralarında bulunduğu kişilerle eğlence merkezlerinde çekilmiş fotoğraflar bulundu. Fotoğraflardaki bayanlarla görüşen ekipler, mahkumun bayanlara kendisini değişik derneklerde başkan olarak tanıttığını ve lüks bir hayat sürerek çapkınlık yaptığını belirledi. İfadesi alınan Gültekin Alptekin, sevk edildiği Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ankara
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?