20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

4 kişi tahliye edildi

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Buca’ya bağlı Kaynaklar Beldesi’nde geçen ay operasyon yapmıştı. “İhaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, ateşli silahlar kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik” iddialarıyla 46 kişi gözaltına alınmıştı 


Zanlılar adliyeye sevk edilmiş, aralarında; AKP’li Belediye Başkanı M.K., İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S., belediye görevlileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve zabıtaların da bulunduğu 19’u tutuklanmıştı.

Mülki amirler gözaltında
Genişletilerek sürdürülen soruşturma kapsamında, “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmak, görevi ihmal, tehdit ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlarına karıştığı belirlenen İzmir Vali Yardımcısı H.P. ve Buca Kaymakamı M.T. de gözaltına alınmış, her ikisi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu arada ağustos ayında da Kaynaklar Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Şükrü Ege, cezaevinde fenalaşmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Avukatlar itiraz etti
Henüz davası açılmayan operasyonda tutuklu bulunan bazı zanlılar için avukatlarının yaptıkları itirazlar tahliyeyle sonuçlandı. Muhtar M.Y., belediye meclis üyesi M.Y., Kaynaklar Belediyesi Personel Şefi İ.D. ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Y.K., Kırıklar F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?