25
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

6 ayda 2 ton atık pil!

BUCA'DA 6 AYDA 2 TON ATIK PİL TOPLANDI, İMHA İÇİN GÖNDERİLDİ

Buca Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında gönüllüler tarafından 6 ay içinde toplanan 2 ton pil imha için İzmir'e gönderildi.

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yaşar, Çevre Müdürü Baki Okutan'ın nezaretinde atık piller uluslar arası çevre standartlarında depolanan galvaniz kutusundan kamyona yüklendi. Buca'da 70 dolayındaki okul ile camiler, iş merkezleri ile gönüllü işletmelerde bulunan 170 plastik atık pil toplama kutusu dağıtıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yaşar şunları söyledi, "İlçemizde atık pillerin ayrıştırılarak toplanması konusundaki duyarlılık her geçen gün artıyor. Bize yeni kutu istekleri de geliyor. Halkımızın doğanın kirletilmemesi konusundaki duyarlılığına bizler de belediye olarak karşılık vermeye çabalıyoruz. Bu kampanyamızda şantiyemizde özel galvanizden yapılı bir depolama tankı oluşturduk. Bu tank, yerden yüksekte, pillerin toprağa karışmasını kesinlikle önleyecek standartlara göre yapıldı. Aldığımız atık pilleri burada topladık, şimdi imhası için Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin iktisadi işletmesi TAP'ın anlaşmalı firmasına teslim edildi"

Buca Belediyesi Çevre Müdürü Baki Okutan, ilçede özellikle ilköğretim düzeyindeki eğitim kurumlarından itibaren önümüzdeki süreçte çevre konusundaki eğitim çabalarının artırılacağını söyledi. Pil toplama kampanyasının eğitim yılının başlamasıyla birlikte özellikle okullarda yapılacak eğitim çalışmalarıyla destekleneceğini de belirten Okutan, doğa dostu Bucalı hemşehrilerini kampanyaya desteğe çağırdı.

BUCA'DA 6 AYDA 2 TON ATIK PİL TOPLANDI, İMHA İÇİN GÖNDERİLDİ
BUCA'DA 6 AYDA 2 TON ATIK PİL TOPLANDI, İMHA İÇİN GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 11:11:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?