16
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Açık havada sağlıklı spor keyfi

Semt parkları ve rekreasyon alanlarında yeşil doku iyileştirmesi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor yapmak isteyen vatandaşlar için de kondüsyon aletleri koyuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeşil dokuyu güçlendirmek amacıyla semt ölçekli parklar ile rekreasyon alanlarında iyileştirme çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında, sporseverlerin doğayla iç içe, açık alanda spor yapabilmeleri için 10'ar adet fitness aletinden oluşan 5 takım kondüsyon aleti parklara yerleştirildi.

Yıl sonuna kadar 10 takım daha kondüsyon aleti parklara konulacak. Büyükşehir Belediyesi, çeşitli semtlerdeki parklardaki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Çiğli Ahmet Ay Parkı'nda 4 bin 775 metrekare alanda 22 adet ağaç, 90 adet çalı, 450 adet yer örtücü dikti. Eskiizmir Yurtoğlu Parkı'nda 20 bin metrekare alanda eksik bitkileri tamamlamak için alan hazırlığı devam ediyor.

Çiğli Işılay Saygın Parkı ile Oyak Sitesi Mehmetçik Anıtı Parkı'nda da ağaçlandırma ve bitkilendirme yapılacak. İzmirlilerden gelen talepleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sporseverlerin açık alanda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla 10'ar adet fitness aletinden oluşan 3 takım kondüsyon aletinin Çiğli Işılay Saygın Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı ile Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'na yerleştirildiğini, 2 takım aletin de önümüzdeki günlerde Buca Hasanağa Parkı ve Gaziemir Yurtoğlu Parkı'na yerleştirileceğini bildirdiler. Yıl sonuna kadar 10 takım kondüsyon aletinin daha kentin muhtelif yerlerindeki parklar ile rekreasyon alanlarına konulacağını belirten yetkililer, uygulamanın önümüzdeki yıl daha da yaygınlaştırılacağını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 17:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?