16
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Adliye üstgeçidi hizmete girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kuzey-güney aksını süratli ve konforlu bir ulaşım sistemi ile birbirine bağlayacak olan Aliağa- Menderes arasındaki 80 kilometrelik demiryolunu metro standardına çıkartmak için yaptığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Proje kapsamında, hat üzerinde 17 noktada bulunan demiryolu hemzemin geçitlerinin kaldırılarak, kesintisiz ve güvenli ulaşım için karayolu alt ve üst geçitleri inşa edilmesi amacıyla da çalışmalar gerçekleştiriliyor. Alt ve üst geçitlerden Sarnıç Karayolu Üst Geçidi, Gediz Karayolu Alt Geçidi ve Kemer Karayolu Alt Geçidi inşaatlarının hizmete alınmasının ardından, Adliye Karayolu Üst Geçidi de törenle ulaşıma açıldı. 

Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin İzmir tarihindeki en büyük toplu taşıma projesi olduğunu belirterek, 3 Mart 2006'da Karşıyaka İstasyonu'nun temel atma töreniyle başlayan projenin, 3 Mart 2008'de Devlet Demiryolları'na ait trenlerin geçeceği duruma getirilmiş olacağını kaydetti. Günde 550 bin yolcu taşınması hedeflenen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin İzmir'in kuzeyi ve güneyi arasındaki ulaşım sorununu çözeceğini dile getiren Kocaoğlu, “Hem Aliağa, hem de Torbalı sanayi bölgelerini, hem Menemen, hem Torbalı Ovası'nı birleştiriyoruz. Halkapınar İstasyonu'yla da Doğu-Batı aksında Üçyol-Üçkuyular'ı birleştiriyoruz. İzmir ulaşımda gerçekten çağ atlıyor” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte çevre yolunun yapılması, fizibilite çalışmaları devam eden Üçkuyular-Bostanlı arasındaki tüp geçit projesi, İzmir'in EXPO 2015 adaylığı, 330 dönüm alanda planlanan fuar ve kongre merkezinde son noktaya gelinmesi, Adnan Saygun Kültür Merkezi'nin tamamlanma aşamasına yaklaşması gibi çok önemli gelişmeler yaşandığını belirterek şunları kaydetti: “Sarnıç Üst Geçidi, Gediz ve Kemer alt geçitlerini açtık, şimdi de Adliye Üst Geçidi'ni açıyoruz. Bu açılışlar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Demiryolu alt üst geçitlerini yaparken, hem Akçay Caddesi'nde, hem de Çiğli'de yapımı süren alt ve üst geçitleri hizmete açarak, Adnan Menderes Havaalanı'ndan Aliağa'ya kadar, lambasız ve kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Kısacası İzmir'e ulaşım açısından büyük bir hamle yaptırıyoruz” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, otobüs taşımacılığı yerine kent insanını mutlu edecek çağcıl bir proje olan metronun yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez inşaatlarının halen tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Bu işler tamamlandıktan sonra, 2008 yılının sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan Halkapınar-Otogar tarafını, bir taraftan Üçkuyular-Narlıdere aksını, bir taraftan da Üçyol- Buca Tınaztepe Kampüsü'nü kucaklayacak 3 büyük metro projesinin daha temelini atacak. Narlıdere'deki hat Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsüne kadar ilerleyecek. Aliağa-Menderes hattını ise ilk etapta Selçuk'a, ikinci etapta Bergama'ya kadar uzatacağız. İzmir'e gelen turist, Alsancak Limanı'ndan isterse Bergama'ya isterse Efes'e raylı sistemle gidebilmeli, biz bunu hedefliyoruz” 

Başkan Kocaoğlu konuşmasının sonunda, 56 belediye başkanıyla birlikte kenti ileriye götürmeye, kent insanının yaşam standardını yükseltmeye, yerelde kalkınmayı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bu görevi yaparken, sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl yapıldığına bir örnek oluşturmak için çalışıyoruz” dedi. 

Anadolu Caddesi ile Ozan Abay Caddesi'nin bağlantısını sağlayacak olan Adliye Karayolu Üst Geçidi 4 ayda tamamlandı. 1 gidiş, 1 dönüş olmak üzere çift şerit inşa edilen geçit, trafik akışı açısından büyük kolaylık sağlayacak. İzmir Banliyö Sistemi Geliştirme Projesi 5. Etabı yapım işi kapsamındaki üst geçit 300 metre uzunluğunda.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?