26
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

AKP'li üyelerde istifa çağrısı

MECLİS ÜYELERİNDEN BUCA BELEDİYE BAŞKANI TATI'YA İSTİFA ÇAĞRISI

Süper Lig'in çiçeği burnunda takımlarından Bucaspor'un müsabakaları kendi sahasında oynayamama tartışmaları devam ediyor. AK Parti Buca Belediye Meclis Üyeleri'nden Mustafa Yüksel, Necati Bahçeci, Mustafa Arslan, Gülay Sakartepe, Orhan Yılmaz, Yeşim Gülhan, Ekrem Gündoğdu, Zafer Kürkçü ve A.Fazıl Kaya olağanüstü toplanarak, çözüm için önerge oluşturduklarını ancak sunulan önergelere karşı, komisyon tarafından sessizliğin hakim olduğunu açıkladılar.

Bucaspor'un uzun süredir kendi sahasında oynayamamanın sıkıntısı tartışmaları beraberinde devam ettiriyor. AK Parti Buca Belediye Meclis Üyeleri'nden Mustafa Yüksel, Necati Bahçeci, Mustafa Arslan, Gülay Sakartepe, Orhan Yılmaz, Yeşim Gülhan, Ekrem Gündoğdu, Zafer Kürkçü ve A.Fazıl Kaya olağanüstü toplanarak, stad için alınması gereken en doğru kararları önerge halinde oluşuturulan komisyona sunduklarını ancak komisyonun sessiz tutumuna anlam veremediklerini belirttiler. Meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada şu ifaderele yer verdiler: " Çünkü Banka Asya Liginden, süper lig'e bu statla çıkan Bucaspor kendi ilçesinde kendi stadında kendi taraftarı önünde oynamayı arzu etmektedir. Ayrıca Bucaspor ve taraftarı için deplasman stadından farkı olmayan Atatürk stadından kurtulmanın yolu biran önce konunun çözüme kavuşturulmasıdır."

Konu ile ilgili olarak Buca Belediye Meclisi olarak önergeyi komisyona sunduklarını açıklayan meclis üyeleri Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın çözüm niteliği taşıyacak bir tavır içerisinde olmadığını belirterek; " Bu konuda Buca Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak önergeyi komisyonlara havale etmiştir. Ancak komisyonlardan ve Belediye Başkanından ses seda çıkmamaktadır. Madem olağanüstü toplandık, komisyonlarda ne bekliyor. Başkan Ercan Tatı, tekrar meclisi olağanüstü toplantıya neden çağırmıyor? Niyetleri ne? Tüm bunlar göstermelik mi? Bu kafa ile gidilirse, Eylül başı meclisinde de bu konu karara bağlanamayacak. Aldığımız duyumlara göre Sayın Tatı, bunu oyalamak istiyor. Başkan başka hesapların peşinde koşuyor. Biran önce stat Bucaspor'a verilmelidir. Her geçen saat Buca sporun aleyhine işlemektedir. Hal böyleyken kimin yanlış yönlendirdiği apaçık ortadadır. Anlaşılıyor ki Sayın Tatı yüzünden Bucaspor bu yıl kendi sahasında top oynayamıyacak. Peki yılların özlem ve emeği ile süper lige çıkma başarısını gösteren Bucaspor'umuzun kendi ego ve hesapların yüzünden başarısız olmasına ne biz, ne bucalı, nede bucaspor taraftarları asla göz yummayacaktır. Bunun vebali ve sorumlusu Ercan Tatı'ya aittir.Kendisinin aslında çok büyük çabası olmadığı halde, hazıra konduğu Buca spor başarısını maalesef böyle davranmakla bitirmek istiyor.

"BELEDİYE USÜLSÜZ İŞLERLE DEĞİL HİZMETLER İLE ANILMALI"

Son günlerde Buca Belediyesinin hakkında usülsüzlük iddialarına da değinen meclis üyeleri durumun kendilerini üzdüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Ayrıca, Buca Belediye başkanının yolsuzlukla, rüşvetle anılıyor olması, savcıya 4 saat ifade vermesi, yurt dışı çıkış yasağı alması, arkasında durduğu Başkan yardımcısı ve Bucamar Genel Müdürünün tutuklu olması, Başında bu kadar hukuki problemler varken bu arada partisiyle de ayrı sıkıntı yaşaması Buca adına bizi fevkalade endişelendirmektedir. Doğrusu Sayın Tatı'nın ne yapacağını merak ediyoruz. Partisi CHP'den atılırsa hangi partiye gidecek? Ya da belediye başkanlığından mı istifa edecek? Yeni dosyalarla yeni davalar açılacak mı? Kendi meclis üyeleriyle de mahkemelik olan Tatı'nın bu davaları da hangi safhadadır?Sayın Belediye Başkanı ile ilgili hemen her gün gazeteler şok haberler yayınlamaktadır. Oysa biz hizmetleri ile konuşulan Buca olmasını çok isterdik. Bu böyle gitmez. Eğer Ercan Tatı Buca'yı biraz seviyorsa derhal istifa etmelidir.

MECLİS ÜYELERİNDEN BUCA BELEDİYE BAŞKANI TATI'YA İSTİFA ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:32:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?