24
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Artık o iş bitti, tarihe karıştı!

DEVLET BAKANI MEHMET AYDIN İZMİR'DE

İzmir'de bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu'nun Buca Kaynaklar'da verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemekte referanduma yönelik konuşan Bakan Aydın, "Dünyada en korkulacak şey kardeş kavgasıdır. Bir vatan toprağı içinde yaşayan insanların birbirine düşman gözüyle bakmasıdır" dedi.

Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu'nun Buca Kaynaklar'da verdiği iftar yemeğine katılan Bakan Aydın, yemekten sonra yaptığı konuşmada, dünyada, Türk Milleti kadar içiçe, kan kardeşi, can yoldaşı olmuş çok az millet bulunduğunu belirterek, "Çok az millet Türk Milleti kadar sağlam bir tarihe sahiptir. Vatanı, vatan kılmak için birlikte can verildi. Gerekirse bugün de vatan için ölürüz, ölüyoruz. Ama vatanın bütünü için, tamamı için. Dünyada en korkulacak şey kardeş kavgasıdır. En korkulacak şey bir

vatan toprağı içinde yaşayan insanların birbirine düşman gözüyle bakmasıdır. Bunun hiçbir tarihi, kültürel gerekçesi yoktur. Kültürel farklılıklar bir çeşitliliktir, zenginliktir. Konuşulan ana diller farklı olabilir. Onlar üzerinde tahakküm kurmak, onları yasaklamak esasında ortak kültüre, ortak kimliğe de aykırıdır" dedi.

 

"HİÇKİMSE BİR SABAH KALKIP DA 'ARKADAŞLAR HADİ BİRAZ DA İHTİLAL YAPALIM' DİYEMEYECEK. ARTIK O İŞ BİTTİ, TARİHE KARIŞTI"

Konuşmasında, hukukun önemine işaret eden Bakan Aydın, "Hukuk yoksa ve hakkaniyetle uygulanmıyorsa o ülkede pek çok şeyi başarmanız mümkün değildir. O yüzden sağlam bir hukuk sistemimiz olacak. Ümit ediyorum bu gidişat geri dönüşü olmayan bir gidiştir. Attığımız her adım yerinde kalacak, bizi ileriye taşıyacaktır. İnsan hakları ve demokrasi konusunda geri adım atmak artık yok. Hiçkimse bir sabah kalkıp da 'arkadaşlar hadi biraz da ihtilal yapalım' diyemeyecek. Artık o iş bitti, tarihe karıştı" şeklinde konuştu.

DEVLET BAKANI MEHMET AYDIN İZMİR'DE
DEVLET BAKANI MEHMET AYDIN İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 02:11:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?