18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Asfaltsız sokak kalmayacak

BUCA’DA ASFALT VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçedeki asfaltlama çalışmalarının yağışların kesilmesiyle birlikte hız kazandırıldığını söyledi. Tatı, 3 milyon liralık yağmur suyu ve kanalizasyon yatırımının da bu yıl bitmesiyle Buca’da sel sorunun önemli ölçüde çözümleneceğini kaydetti.

Aralıksız süren yağışlarla kesintiye uğrayan altyapı çalışmaları büyük bir hız kazandığını belirten Başkan Tatı, 23 bin tonluk asfalt ihalesini tamamlandığını ve bugüne kadar hiç asfaltlanmamış yollar başta olmak üzere, bakım ve onarım çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyledi. Tatı, Yıldız Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bayer, Buca Koop Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş ile birlikte bölgede başlatılan altyapı yatırımlarını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürü Ziya Çamsarılıoğlu, ilçede öncelikli olarak Yıldız, Buca Koop, Çamlıkule, gibi mahallelerde açılmış ancak hiç asfaltlatmamış yolların yapıldığını ifade etti. Ercan Tatı, 2010 yılında Buca’da asfaltsız sokak bırakmamayı hedeflediklerini belirtirken, “Bir bölüm semtimizde parke taşı çalışmaları sürerken, şimdi de asfaltlama çalışmalarımıza hız verdik. Havaların iyi gitmesiyle birlikte bu çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.

KANAL ÇALIŞMALARI BİTECEK

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’daki altyapı çalışmalarını da inceleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı bilgi aldı. Yıldız Mahallesi, Çamlıkule, Kuruçeşme ve Buca Koop’u içine alan bölgedeki kanalizasyon ve yağmur kanalı çalışmalarının bu yaz bitirileceğini belirten Başkan Tatı, Hipodrom çevresindeki çalışmalarının da başladığına işaret etti. Buca’nın, İZSU’nun 3 milyon lira tutarındaki yatırımı ile su baskınlarının bu bölgelerde sorun olmaktan çıkacağına inandığını söyleyen Tatı, bugüne kadar birçok yatırımdan mahrum kalan bölgelerdeki bu çalışmaların önemli bir eksiği gidereceğini kaydetti. Bölgedeki muhtarlar ise yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Tatı’ya teşekkür ederken, pankartlar ile mahallelinin teşekkürünü dile getirdi.

BUCA’DA ASFALT VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI HIZLANDI
BUCA’DA ASFALT VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI HIZLANDI
BUCA’DA ASFALT VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI HIZLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:46:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?