22
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

Baba ve oğlu 8 kişi tarafından zorla kaçırıldı

İzmir'in Buca ilçesinde manavlık yapan baba ve oğlu, 45 bin YTL dolandırdığı iddia edilen 8 kişi tarafından zorla kaçırıldı.

Olay, bir hafta önce meydana geldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu'na gelen manav Selahattin S., oğlu ile birlikte kendisinin zorla kaçırıldığını ve Yamanlar'da bir eve götürüldüklerini ve daha sonra bu kişiler tarafından kendisi ve oğlunun işkence gördüğünü iddia ederek şahısların oğlunu serbest bırakması için 45 bin YTL istediğini söyledi.

Olayın ardından araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, baba Selahattin S.'nin verdiği ifade doğrultusunda Okan S.'nin rehin alındığı adresi Şirinyer'de tespit ederek savcılığın talimatıyla operasyon düzenledi. Operasyonda Okan S., kurtarıldı. Bu arada zanlılardan Y.A. ile babası H.A. gözaltına alındı. H.A. ile oğlu Y.A. verdiği ifadede kaçırdıkları Okan S.'nin İstanbul'da kuyumculuk yapan bir yakınlarını sahte altın ile 45 bin YTL dolandırdığını, bu yüzden ona yardım için bu işe girdiklerini belirttiler.

Operasyonu genişleten polis, kaçırma ve işkence olayına karıştığı iddia edilen 6 kişiyi arıyor.
iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 18:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?