23
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Babasına kızdı ölmek istedi

Buca'da babasının sattığı evden çıkmak istemeyen bir kişi, mutfak tüpünü açarak intihar etmek istedi. Polislerin tüm ikna çabalarına rağmen kapıyı açmayan ve çakmağı çakmakla tehdit eden şahıs, gazdan etkilenerek bayılınca polis kapıyı kırarak şahsı dışarı çıkarttı.

Olay, saat 09.30 sıralarında 647/19 Sokak 15 numarada meydana geldi. Kolonya fabrikasında çalışan evli ve 3 çocuk babası Ali Çengel’in oturduğu evi, Almanya’da bulunan babası Hüseyin Çengel, 8 ay önce 45 bin YTL’ye emlakçıya sattı.

Emlakçı evi boşaltması için Ali Çengel’le konuşup anlaştı. Ancak böbrek hastası olduğu öğrenilen Çengel, babasının evi satmasına kızarak daha sonra evin kapı ve pencerelerini kilitledi.

Evden çıkmayan Ali Çengel, evdeki mutfak ve piknik tüplerini açarak elindeki çakmakla tehdit etti. Evden asla çıkmayacağını söyleyen Çengel, zaman zaman pencereyi açarak çakmağı ateşleyeceğini söyledi.

Polislerin ve yakınlarının 1 saatlik ikna çabalarına rağmen Çengel ikna edilemeyince polis camı kırarak operasyon yapmak istedi. Bu arada evden sızan gazlar mahalle sakinlerine zor anlar yaşatırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Odanın içerisinde havasız kalan Ali Çengel bayılınca, polisler kapıyı kazmayla kırarak içeri girdi.

İtfaiye ve vatandaşların yardımıyla dışarı çıkartılan Çengel ambulansla Buca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis yaptığı araştırmada evin satışının yasal olduğunu, Çengel’in böbrek hastası olduğu için bunalıma girdiğini belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 14:21:21
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?