31
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Balıkçılar daha rahat satış yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, alıcı ve satıcılarının kentteki en önemli buluşma noktası olan Buca'daki Balık Hali'nde yaptığı yeni düzenlemeler ile balıkçılara rahat bir nefes aldırdı.

Eylül ayıyla birlikte başlayan yeni sezon öncesinde yapılan düzenlemeler kapsamında Hal binası önünde bulunan açık alana sundurma yapılarak yeni bir kapalı alan oluşturuldu, zemin asfaltlandı ve ışıklandırılması yapıldı. Böylece Balık Hali binası içinde yapılan kilo bazındaki satışların yanında, balık satıcılarının araçlarla yanaşarak yaptıkları büyük tonajlı satışlar için de uygun bir mekan oluşturulmuş oldu. Böylece İzmirli balıkçılar yazın güneşten, kışın da yağmur ve çamurdan korunarak satışlarını daha kolay yapma olanağına kavuştu. Sundurma içinde yapılan ışıklandırma sayesinde ise sabaha karşı gün ışımadan yapılan alış-satış işlemleri daha kolay hale geldi. Ayrıca hale balık getiren araçlar için 40 araç kapasiteli otopark alanı oluşturularak zemini ve çevresi asfaltlandı.


Yeni sezon ile birlikte balık halinin giriş ve çıkışlarındaki kontrol ve denetimler de takviye personel ile artırıldı. Hale balık getiren araçlar kapıda görevli personel tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilerek girişi yapılan balıkların cins ve miktarları kayıt altına alınıyor. Günde 25-30 ton balığın işlem gördüğü hal binasında kurulan mezatta, değerli balıklar kilo ile açık artırma usulü alıcı buluyor. Bahçedeki yeni kapalı alanda ise araçlarını yanaştıran balıkçılar kasa ile büyük tonajlı satışları gerçekleştiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?