20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Barınma merkezinde nikah

Buca İlçesi'nde bulunan Geçici Barınma Merkezi, hafta sonunda yapılan nikâhlarla şenlendi.

Buca Belediyesi tarafından hizmete açılan Barınma Merkezi'nin misafirleri, yapılan iki nikâh töreniyle kurulan mutlu yuvaların, en yakın tanıkları oldu.

Günün ilk nikahı olan, Şake Avak (54) - Emin Sezer (82) evliliğinde kız tarafını, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un eşi Sadberk Şeboy temsil etti. İstanbul'da yaptığı ilk evliliğinde bir erkek çocuk dünyaya getiren Şake Avak'ın mutluluğu, uzun sürmemiş. Eşinden ayrıldıktan sonra, 19 yıl birlikte olduğu kişi resmi nikah kıymayınca, Şake Avak hastalık günlerinde kendini sokakta bulmuş. Şake Avak, hayat arkadaşının hastalığında kendisini kabul etmeyen akrabalarına baş eğmeyip, polise merkezine sığındı. Polis ilk olarak Şake hanımın oğlunu arayarak durumu bildirdi. Ancak, babasıyla birlikte yaşayan oğul, annesinin durumuna ilgi göstermedi. Bunun üzerine polis, Buca Belediye yetkilileri ile temasa geçerek Şake Avak'ı Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirdi.

Barınma Merkezi'nde çalışan bir akrabasını ziyarete gelen damat Emin Sezer'in yakınları, burada gördükleri Şake Avak'ı çok beğendiler. Mutlu bir evlilik için gerekli adımlar atıldı ve erkek tarafı, kız tarafını temsil eden Sadberk Şeboy'dan randevu alarak, elde çiçeklerle kızı istemeye gittiler. Geleneksel kız isteme töreniyle başlayan iki aile görüşmesinden, mutlu bir yuvanın kurulması kararı çıktı. Son derece mutlu görünen Şake Avak ve Emin Sezer çiftinin nikahını Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy kıydı. Mutlu çift balayı için, Balçova Termal Tesislerini seçti.

MUTLU BİR EVLİLİK RESMİ NİKAHSIZ OLMAZ

Günün ikinci nikahında ise, yine Barınma Merkezi'nin misafirleri arasında yer alan Birol Örsçelik ve Nehir İleri yer aldı. Eylül adında beş aylık kız çocukları olan imam nikahlı çiftin resmi nikah kıyması için öneri götürüldü. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemediklerini söyleyen çiftin masraflarını Sadberk Şeboy üstlendi. Düğün alışverişine çıkıldı. Gelinlik ve damatlık alındı. Çiftin bundan sonraki yaşamına devam edeceği ev kiralanarak iç döşemesi yapıldı.

Nikah töreninde bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “Mutlu bir evlilik resmi nikahsız olmaz. Geç de olsa bu nikahı gerçekleştirmek güzel bir duygu. Çifte bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?